Vengriškas Guliašas su Pupelėmis ir su Čipetke BABGULYÁS
Aprašymas
Guliašui panaudosime vakar gamintus parūkytus kiaulienos šonkaulius (aliejus,druska,pipirai. Porą valandų rūkėm su cukrinio klevo kaladėlėmis).
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Parūkom kiaulienos šonkaulius
Nuo kiaulienos šonkaulių nuplėšiam plėvę. Aptepam aliejumi. Apibarstoms ir ištrinam druska, pipirais.
Porą valandų rūkom 120C netiesioginėje kaitroje su cukrinio klevo kaladėlėmis.
Arba nusiperkam jau parūkytus šonkaulius. -
Pasiruošiam ingredientus
Svogūnus supjaustom smulkiai. Sprandinę supjaustom 3-4cm dydžio gabaliukais. Šonkaulius supjaustom po vieną šonkaulį. Bulves supjaustom 3-4cm dydžio gabaliukais. Morkas perpjaunam išilgai per pusę ir supjaustom plonais pusžiedžiais. Česnakus supjaustom griežinėliais arba mažais kubeliais.
-
Apkepam svogūnus
Kepsnine paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir supilam aliejų. Palaukiam kol įkais. Suberiam svogūnus. Pamaišydami kepam iki kol pradės gelsti. Truputį įberiam druskos.
-
Apkepam sprandinę
Suberiam sprandinę. Pamaišydami apkepam kol truputį apskrus. Suberiam šonkaulius. Išmaišom. Suberiam paprikos prieskonius, čili prieskonius, tarp delnų sutrindami suberiam kmynus. Išmaišom.
-
Troškinam
Sumetam lauro lapelius, suberiam pipirus. Išmaišom. Įpilam karšto vandens, kad pilnai viską apsemtų. Išmaišom. Uždengiam kazaną. Uždarom kepsninę. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 1 val. Karts nuo karto patikrinam ir jei trūksta dapilam vandens.
-
Gaminam čipetke
Kol viskas troškinasi pasiruošiam čipetke. Į indą įmušam vieną kiaušinį. Įberiam truputį druskos. Įberiam miltų. Maišom. Minkom. Jei reikia dar įberiam miltų ir t.t. Turi gauti kieta tešla. Tešlą sugnaibom mažais gabaliukais.
-
Verdam bulves ir morkas
Į kazaną suberiam bulves ir morkas. Išmaišom. Dapilam vandens, kad viską padengtų. Suberiam Vegetos prieskonius. Išmaišom. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Ir paliekam virti 20 min.
-
Verdam čipetke
Į kazaną suberiam tešlos čipetke. Išmaišom. Kazaną uždarom. Paliekam virti dar 20min.
-
Užbaigiam patiekalą
Suberiam česnakus. Supilam konservuotas pupeles kartu su skysčiu. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia dar įpilam druskos ar švž. maltų pipirų. Užverdam. Puodą traukiam lauk ir paliekam uždengtą pastovėti 15-30min.
-
Pateikiam ir ragaujam
Pateikiam užbarstydami smulkintais svogūnų laiškais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/265885058946609