Bulvės Įdarytos Sūriais ir Apsuktos Bekonu
Ką panaudojam?
Sūrinis įdaras
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus ir pasigaminam specialų aliejų bulvėms
Indelyje sumaišom alyvuogių aliejų, rozmarino prieskonius, kajeno pipirų prieskonius, išspaustas česnako skilteles. Atidedam į šalį.
Neluptas bulves nuplaunam. Nusausinam. Kiekvieną bulvę Iš visų pusių aptepam pasiruoštu aliejumi ir įvyniojam į aliuminio foliją. -
Kepam bulves aliuminio folijoje
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C laipsnių temperatūroje. Sudedam bulves ir kepam 30-45 min. Bulvės turi tapti minkštesnės, bet dar ne pilnai iškepti.
-
Paruošiam sūrinį įdarą
Kol kepam bulves pasiruošiam sūrinį įdarą: Krapus supjaustom smulkiai.
Inde sumaišom lydytą-tepamą sūrį, Avies ir ožkos pieno sūrį, majonezą, pipirus, išspaustus česnakus, krapus. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia pagardinam druska ar dar įberiam kitų prieskonių. -
Įdarom būlves sūriais ir kepam
Traukiam lauk bulves.
Kepsninės oro sklendes pridarom, kad temperatūra nukristų iki 120-130C laipsnių temperatūros.
Nupjaustom bulvių galus, iš abiejų pusių. Su šaukštelio pagalba išskobiam vidų. Į vidų prikemšam pasigaminto sūrinio įdaro. Bulves apvyniojam š. r. bekono juostelėmis. Galus prismeigiam dantų krapštukais, kad neatsikabintų.
Apsuktas bulves grąžinam atgal į kepsninę ir 120-130C temperatūroje ir kepam dar 20min. -
Užberiam sūrio
Ant viršaus užberiam tarkuoto sūrio ir kepam dar 5-10min. kol sūris ištirps.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Traukiam lauk ir ragaujam.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/309298434605271