Laosiška “Ping Gai” Grill Vištiena
Aprašymas
Laosiškos "Ping Gai" grill vištienos receptas.
Vištiena
Marinatas
Padažas
Kaip gaminam?
-
Marinuojam vištieną
J. pipirus sumalam arba sugrūdžiam. Lygias dalis baziliko, mėtos ir petražolių supjaustom smulkiai. Sumaišom marinato ingredientus. Vištų ketvirčių odą įpjaustom. Ketvirčius sudedam į marinatą, gerai išmaišom, išmasažuojam. Uždengiam ir paliekam marinuotis šaldytuve 4-12 val.
-
Pasiruošiam padažą
Susmulkinam bazilikus, petražoles, mėtą. Česnako skilteles išspaudžiam. Visus padažo ingredientus sumaišom. Paragaujam. Jei per rūgštu, tai įpilam dar medaus, kol skonis tenkins.
-
Kepam vištieną
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui apie 200C temperatūroje. Groteles su popieriniu rankšluoščiu ištepam aliejumi. Apskrudinam vištieną: sudedam vištos ketvirčius oda į apačią. Kepam apie 6 minutes, kol gražiai apskrus. Apverčiam ir kepam dar apie 5 minutes. Traukiam lauk.Į kepsninę įdedam deflektorių, ant jo indą ir įpilam karšto vandens. Uždedam groteles ir ketvirčius kepam netiesioginėje kaitroje 150-175C temperatūroje apie 35-40 min. iki vidinės 72-75C temperatūros.Pateikiam apšlakstydami su pasigamintu padažu.
Skanaus!
...
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/106024904932626