Kreminė Sūrinė Sriuba iš Naminio Vištienos Krūtinėlių Sultinio su Pikantiškai Marinuotais Krūtinėlės Griežinėliais ir š.r. Bekono Juostelių Džiuvėsėliais
Ką panaudojam?
Ką panaudojam sultiniui?
Ką panaudojam sriubai?
Krūtinėlės marinatui panaudojam
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam š. r. šoninės traškučius
Kepsninę įkuriam ir kol anglys įsideginėja, uždedam ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Sudedam š.r. šoninės juosteles ir apkepam iš abiejų pusių. Traukiam lauk, sudedam ant popierinio rankšluoščio kad sugertu riebalus. Juosteles sutrupinam ir atidedam į šalį.
-
Toliau išsiverdam sultinį
Pusę morkos supjaustom didasniais gabalais.
Į kepsninę įstatom ketaus puodą. Sudedam vištieną. Užpilam šaltu vandeniu. Leidžiam užvirti. Sąžiningai nugraibom putas, nes juk norime skaidraus sultinio, ar ne? Įmetam pusę svogūno, pusę morkos, 2 lauro lapelius. Pagardinam druska. Puodą uždengiam dangčiu.
Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Žemoje kaitroje verdam 40-50min.
Puodą nuimam. Išimam išvirusias krūtinėles ir atidedam į šalį, jų mums dar prireiks. Sultinį perkošiam, kad būtų skaidrus. -
Pasiruošiam sriubos ingredientus
Vieną morką sutarkuojam ant burokinės tarkos. Svogūnus supjaustom smulkiai. Bulves nulupam ir supjaustom mažais kubeliais. Sūrį sutarkuojam.
-
Apkepam morką ir svogūnus
Puodą išplaunam ir grąžinam į kepsninę. Įpilam truputį aliejaus ir ištirpdom sviestą. Suberiam tarkuotą morką ir svogūnus. Pamaišydami apkepam 6-7min.
-
Verdam bulves
Suberiam kubeliais pjaustytas bulves. Užpilam anksčiau pasigamintu perkoštu sultiniu tiek, kad vos vos padengtų bulves. Permaišom ir įsitikinam, kad visos bulvės panirę sultinyje. Puodą uždengiam. Ir leidžiam pavirti neaukštoje temperatūroje apie 20min.
-
Paruošiam ir marinuojam vištieną
Kol sriuba verda, išvirtą krūtinėlę supjaustom griežinėliais. Debenėlyje sumaišom truputį sojų padažo, pagal norimą aštrumą Sriracha padažą ir truputį Vorčesterio padažo. Suberiam vištienos griežinėlius, atsargiai išmaišom ir paliekam pasimarinuoti iki kol sriuba išvirs.
-
Sublenderiuojam ir sudedam sūrį
Puodą traukiam lauk ir viską sublenderiuojam į vientisą masę. Supilam atgal į puodą. Grąžinam į kepsinę. Suberiam tarkuotą sūrį. Po truputį maišom ir leidžiam sūriui pilnai ištirpti. Supilam pieną. Išmaišom.
-
Baigiam gaminti sriubą
Pagardinam maltais pipirais. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska. Puodą uždarom ir paliekam dar keletą minučių pavirti.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Sriubą pilam į dubenėlį. Kas mėgsta - į sriubą įdedam keletą virtos - pamarinuotos krūtinėlės griežinėlių. Užbarstom bekono džiuvėsėliais ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/351193783749069