Kepti Kotletai Troškinti Grybų Padaže su Bulvių Košę su Gorgonzola Pelėsiniu Sūriu
Ką panaudojam?
Padažas
Kaip gaminam?
Gaminam kotletus
-
Pasiruošiam ingredientus
Nuo batono riekių nupjaunam plutą. Beplučias riekes pamerkiam į pieną. Svogūnus supjaustom smulkiai. Kiaušinius išplakam. Sūrį sutarkuojam. Česnakus išspaudžiam.
Batono riekeles ištraukiam ir išgręžiam. Mėsą sumalam kartu su batonu. -
Formuojam kotletus
Suberiam svogūnus. Pagardinam druska, pipirais. Suberiam raudonėlio ir petražolių prieskonius. Sudedam išspaustus česnakus.
Sudedam sūrį. Viską gerai išmaišom. Leidžiam 10min. pastovėti. Dar kartą gerai išmaišom iki vientisos masės.
Rankas pasitepam aliejumi. Ir formuojam vienodo dydžio kotletus (apie 200g dydžio). -
Kepam kotletus
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui 200C temperatūroje. Įstatom ketaus groteles. Palaukiam kol įkais.
Dėl aromato užmetam rūkymo kaladėlę. Palaukiam kol pradės skleisti aromatą. Kepam kotletus iš viso apie 15-20 min. iš abiejų pusių kol apskrus.
Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Gaminam padažą
-
-
Pasiruošiam ingredientus
Pievagrybius supjaustom griežinėliais. Svogūnus supjaustom pusžiedižiais. Česnakus supjaustom smulkiai.
-
Apkepam pievagrybius
Į kepsninę įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputį aliejaus. Suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam kol išgaruos vanduo, pakeps ir kiekis susitrauks. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
-
Apkepam svogūnus
Į puodą ištirpdom gabaliuką sviesto. Suberiam ir pamaišydami apkepam svogūnus kol pradės karamelizuotis. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
-
Gaminam padažą
Į puodą ištirpdom gabaliuką sviesto. Suberiam miltus. Pamaišydami pakaitinam, kol miltai sugers ištirpusį sviestą.
Supilam grietinėlę. Išmaišom. Supilam sultinį. Išmaišom. Sudedam svogūnus. Sudedam grybus. Suberiam česnakus. Išmaišom. Paragaujam. Priklausomai nuo sultinio, jei reikia pagardinam druska ir pipirais. Užverdam. -
Troškinam kotletus
Sudedam kotletukus. Panardinam kad viską apsemtų. Jei trūksta padažo, galima dar truputį įpilti sultinio. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 15min, kol sutirštės padažas. Traukiam lauk.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su bulvių koše su Gorgonzola pelėsiniu sūriu gausiai apšlakstydami padažu, kartu su šviežiai raugtais agurkais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/360579429477171