Vištienos Pyragas su Pomidorais ir Sūriu

pinit View Gallery 4 photos

Vištienos Pyragas su Pomidorais ir Sūriu

Porcijos: 4

Ką panaudojam?

Įdaras

Tešla

Kaip gaminam?

  1. Pasiruošiame ingredientus

    Svogūnus supjaustom smulkiai. Vištieną supjaustom kubeliais. Pomidorus supjaustom kubeliais.

  2. Pasigaminam tešlą

    Sviestą supjaustom kubeliais.
    Į didelį indą suberiam cukrų ir druską. Įmušam kiaušinius. Statom į virtuvinį mikserį ir gerai viską maišom, kad cukrus pilnai ištirptų, neliktų cukraus kristalų.
    Pastoviai maišant, po truputį suberiam miltus.
    Palaipsniui, vieną po kito, metam sviesto kubelius.
    Viską maišom kol taps vientisa masė. Tešla turi gautis plastelino konsistencijos. Traukiam lauk.

  3. Apkepam vištieną

    Pasigaminam įdarą.
    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus.
    Suberiam ir pamaišydami ir visų pusių apkepam vištieną.

  4. Apkepam svogūnus

    Suberiam svogūnus. Pamaišydami keletą minučių apkepam.

  5. Apkepam pomidorus

    Suberiam pomidorus. Pagardinam druska, pipirais, kalendros prieskoniais, paprikos prieskoniais. Užberiam žiupsnelį kumino sėklų. Išmaišom. Pamaišydami apkepam.

  6. Troškinam įdarą

    Supilam grietinėlę. Išmaišom. Pamaišydami 4-10 min. patroškinam, kol sutirštės. Paragaujam ar ko netrūksta. Traukiam lauk ir atidedam į šalį kad atvėstų.

  7. Pasigaminam pyrago pagrindą

    Iš tešlos su rankom formuojam storą paplotį.
    Kepimo formą ištepam sviestu. Tešlos paplotį dedam ant dugno. Kumščių ir pirštų pagalba paskleidžiam per visą kepimo formos plotą.
    Nuo vidurio spaudžiant pirštais stumiam, plečiam tešlą į formos kraštus. Ant formos krašto pirštais formuojam pyrago kraštus.
    Į atvėsusį pasigamintą įdarą suberiam sūri. Išmaišom.

  8. Surenkam pyragą

    Į atvėsusį pasigamintą įdarą suberiam sūri. Išmaišom.
    Į suformuotą pyrago dubenį supilam pasigamintą įdarą. Tolygiai išlyginam.
    Tešlos perteklių nupjaunam. Pirštais išlyginam pyrago krašto viršų.

  9. Kepam pyragą

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje.
    Formą dedam į kepsninę ir 20 min. kepam 180C laipsnių temperatūroje.
    Traukiam lauk ir paliekam 20 min. atvėsti.

  10. Pateikiam ir ragaujam!

    Pjaustom ir ragaujam!

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/365662892302158

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *