Tailandietiški Kalakutienos Kukuliukai su Kario Padažu
Ką panaudojam?
Kukuliukai
Karis
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Svogūnų laiškus supjaustom smulkiai. Česnakus išspaudžiam.
Imbierą sutarkuojam. Papriką supjaustom šiaudeliais. -
Kukuliukai
Dideliam inde sumaišom kalakutieną, panko džiuvėsėlius, kiaušinius, svogūnų laiškus, česnakus, imbierą, 1 a.š. kario pastos. Pagardinam druska.
Suformuojam vienodo dydžio kukuliukus. -
Apkepam kukuliukus
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 200C laipsnių temperatūroje. Sudedam kukuliukus ir kepam apie 15 min. Praėjus pusei laiko apverčiam.
Traukiam lauk ir atidedam į šalį šiltai. -
Apkepam papriką
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus.
Sudedam papriką. Pamaišydami apkepam kol suminkštės. -
Apkepam kario pastą
Sudedam kario pastą. Pamaišydami minutę kitą apkepam. Supilam kokosų pieną, žuvų padažą, laimo sultis, suberiam rudąjį cukrų. Išmaišom.
-
Troškinam
Sudedam ir išdėliojam kukuliukus. Karts nuo karto apšlakstydami kukuliukus padažu verdam apie 4-6 minutes kol padažas sutirštės.
-
Užbaigiam patiekalą
Suberiam žirnelius. Pamaišydami dar verdam 2-3 minutes kol žirneliai sušils.
-
Tailandietiški Kalakutienos Kukuliukai su Kario Padažu
Pateikiam su ryžiais.
Skanaus! 😊
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/