Porchetta ant Rotisserie su Chimichurri Padažu
Aprašymas
Kiaulienos šoninė paploninta, gausiai pagardinta prieskoniais, apšlakstyta trupučiu raudonojo vyno 👌
Standžiai susukta ir surišta, kad maunant ant iešmo nepabėgtų 😄
Dvi valandas sukosi šaloto svogūnų ir tamsaus, juodo alaus aromatuose, kol odelė tapo traški 😇
Su puikiai prie šoninės derančiu Chimichurri Padažu 🥰
Ką panaudojam?
Chimichuri padažui panaudojam
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Šaloto svogūnus supjaustom kubais.
Šoninę guldom ant stalo oda į pačią. Nuo pradžios ir pabaigos nupjaustom mėsos juostas iki odos, kad būtų galima susukus galus surišti. Išpjautas juostas atidedam į šalį. -
Prieskoniuojam mėsą
Mėsą apibarstom druska, pipirais, rozmarino prieskoniais, česnako prieskoniais, pankolio sėklomis. Apšlakstom raudonu vynu. Apibarstom čili dribsniais. Įtrinam.
-
Susukam Porchetta
Viduryje sudedam išpjautas mėsos juostas. Odos kraštuose padarom įpjovas. Šoninę standžiai susukam. Per padarytas įpjovas surišam ir suveržiam, aprišam kulinarine virve.
Odą subadome, kad tirpstantys riebalai galėtų išbėgti. Užmaunam ant Rotisserie iešmo. -
Sukam Porchetta ant Rotisserie
Kepsninę paruošiame kepimui su Rotisserie 175-180C temperatūroje. Po apačia dedam aliuminio folijos indą pripildytą pjaustytais šaloto svogūnais su tamsiu alumi į kurį lašės riebalai.
Sukam Rotisserie apie 2 val. Tarpe į vonelę dapilam alaus arba vandens, kad svogūnai nepradėtų degti. -
Gaminam Chimichurri padažą
Nuo kalendros, petražolių ir bazilikų nuskabom lapelius. Kotus išmetam.
Lapelius ir česnakų skilteles smulkiai supjaustom arba truputį pablenderiuojam.
Supilam alyvuogių aliejų, čili prieskonius, medų, druską, pipirus. Įtarkuojam 1 laimo odeles. Išspaudžiam 0.5 vnt. laimo sultis. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta. -
Pateikiam ir ragaujam!
Supjaustom Porchetta griežinėliais. Pateikiam su naminiu Chimichurri padažu.
Skanaus ! 😊 Odelė trakšt trakšt... 🤤
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/