Vištų Širdelės Kazane Kiniškai Saldžiarūkščiaiaštriame Padaže
Aprašymas
Visiems aštraus kiniško maisto mėgėjams tikrai patiks šis patiekalas. Kviečiame išbandyti receptą.
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam širdeles
Nuo kiekvienos širdelės nupjaunam viršutinėje dalyje esančius riebalus, gyslą. Pjaunam per pusę. Jei viduje yra kraujo - išvalom. Puseles pjaunam dar kartą per pusę, kad būtų ketvirčiai.Pjaustytas širdeles suberiam į dubenį ir užpilam saulėgrąžų aliejaus. Išmaišom. -
Paruošiam daržoves
Svogūną supjaustom pusžiedžiais. Nulupam ir smulkiai supjaustom imbierą ir česnaką. Čili pipirą supjaustom žiedais. Jei nenorim labai aštriai, tai sėklas galima išimti. Paprikas supjaustom šiaudeliais.
-
Apkepam širdeles
Aliejaus pylėm į širdeles, todėl apkepdami širdeles į kazaną papildomai aliejaus nepilam. Gerai įkaitinam kazaną ir dalimis, kad kazanas neatšaltų ir nebūtų per daug vandens, apie 3 minutes, maišant apkepam pjaustytas širdeles išimam.
-
Apkepam daržoves
Apkepus širdeles, įpilam truputį aliejaus ir palaukiam kol įkais. Suberiam svogūnus, papriką. Maišydami apkepam apie 3 minutes.Suberiam čili pipirą, česnaką ir imbierą. Išmaišom ir pakepam dar apie 2 minutes. -
Gaminam patį patiekalą
Pasiruošiam tirštiklį: į š. vandenį, intensyviai maišydami, ištirpdom krakmolą, kad neliktų krakmolo gabaliukų.Sumažinam kaitrą. Supilam ananasų sultis, sojų padažą ir actą. Išmaišom. Paragaujam. Pagal skonį nusprendžiam kiek pilti cukraus. Supilam cukrų. Lėtai maišydami, plona srovele, į daržoves pilam krakmolą su vandeniu. Padažas turi tirštėti.Į kazaną sugrąžinam širdeles. Padidinam kaitrą. Maišydami troškinam apie 1 minutę. Neperkepam! -
Pateikiam ir ragaujam!
Į lėkšte dedam kinietiškai paruošus ryžius su kiaušiniu. Ant viršaus širdeles su padažu ir daržovėmis, kad padažas gertūsi į ryžius. Užbarstom pjaustytais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.Skanaus!
...
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/108508731350910