Ferganos Plovas iš Devzira Ryžių su Aviena

Ferganos Plovas iš Devzira Ryžių su Aviena pinit View Gallery 4 photos

Truputį pakeliavome po Uzbekiją ir trumpam užsukome į Ferganos slėnį, kuris randasi Uzbekijos – Kirgizijos sandūroje, su tikslu pamatyti “dievišką švytėjimą” ar surasti “džino auskarus”. Nors švytėjimo nepamatėme ir auskarų surasti nepavyko, bet teko pasivaišinti Ferganos plovu iš puikių Devzira.lt ryžių su aviena.

Ferganos Plovas iš Devzira Ryžių su Aviena

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 3 hrs Brandinimo Laikas 10 mins Bendras Laikas 3 hrs 40 mins
Porcijos: 8

Aprašymas

Gamindami Uzbekišką Ferganos plovą stengėmės laikytis plovo sensėjaus Arūnas Požėrų instrukcijų: https://www.facebook.com/groups/417646925694435/permalink/879627179496405

Kaip sako pats Arūnas: "Plovo gaminimas man yra tarsi meditacija. Jei lėtai ir su meile gaminsi plovą, jis negali nepasisekti" 🖤

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

  1. Paruošiam ryžius

    Ryžius išplaunam šiltu vandeniu ir užmerkiam karštam, pasūdytam vandenyje (iki 60C laipsnių) 2-10 val.

  2. Paruošiam mėsą ir daržoves

    Mėsą supjaustom smulkesniais gabaliukais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Morkas supjaustom šiaudeliais. Nuo česnakų galvų nulupam tik išorinį lukštą. Saugom kad česnako galva neišsiardytų.

  3. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir supilam aliejų. Palaukiam kol aliejus gerai įkais.
    Dalimis, kad neatšaltų aliejus apkepam mėsą.

  4. Apkepam svogūnus ir morkas

    Į kazaną grąžinam visą mėsą. Suberiam svogūnus. Pamaišydami kepam kol suminkštės ir įgaus geltoną spalvą.
    Sudedam morkas į kazano apačią. Apkepam iki auksinio geltonumo.

  5. Verdam zirvaką

    Suberiam druską. Dalį kumino sėklų suberiam patrindami tarp delnų. Suberiam raugerškio uogas. Panardinam česnako galvas ir čili pipirus.
    Užpilam verdančiu vandeniu, kad viską padengtų. Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai.
    Verdame 50 min., bet česnako galvutes ištraukiame po 15-20 min. kad nesuvirtų.

  6. Verdam plovą

    Nuo užmerktų ryžių nupilam vandenį ir atsargiai praskalaujam šiltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. Vandenį nupilam.
    Iš kazano išimam čili pipirus.
    Tolygiai suberiam ir paskirstom ryžius, kad vanduo (zirvakas) būtų vos aukščiau ryžių. Kazaną uždengiame ir leidžiame 10 min. pavirti.
    Kazaną atidengiam ir atsargiai perverčiam ryžių sluoksnį, bet apatinio, morkų sluoksnio, stengiamės nepaliesti.
    Paverdam iki kol vanduo nusės žemiau ryžių. Atsargiai padarome skyles ryžių sluoksnyje, kad vanduo galėtų išgaruoti. Palaukiam kol vanduo nugaruos.
    Į ryžius sudedam česnakus ir čili pipirus. Ryžius centruojam į kazano vidurį ir padarom kauburį. Tarp delnų sutrindami apibarstom likusiu kuminu ir standžiai uždengiame plonasieniu dubenėliu. Kazaną uždengiame. Kepsninę uždarome ir minimalioje kaitroje brandiname 20-40min.
    Traukiam lauk. Viską permaišom. Uždengus dar palaikome apie 10min.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Daliname ir mėgaujamės skaniausiu Ferganos plovu iš ypatingų Devzira.lt ryžių!

    Skanaus! 🙂

...

Ypatingi Devzira ryžiai: http://devzira.lt
Jei norite saulėtų uzbekiškų akcentų savo šventėje kreipkitės į uzbekiško plovo profesionalus: https://plovas.lt/ 

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje:
https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/109506147917835

Raktažodžiai: plovas,devzira,dev-zira,devzira.lt,ryžiai,aviena,receptas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *