Jambalaya arba Paella Amerikoniškai
Aprašymas
Jambalaya receptas. Šis patiekalas kilęs iš JAV, Luizianos, Naujojo Orleano kurį sudaro ryžiai, dviejų rūšių dešrelės, krevetės ir viską sujungia skanus padažas.
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Svogūnus ir papriką supjaustom kubeliais. Česnakus ir čili pipirą supjaustom smulkiai. Dešreles supjaustom griežinėliais. Parūkytą dešrą supjaustom pusžiedžiais.
-
Apkepam daržoves
Ketaus keptuvėje truputį įkaitinam aliejų. Suberiam svogūnus, česnakus, papriką. čili pipirą. Pamaišydami apkepam 5-6 minutes.
-
Apkepam dešreles
Suberiam dešreles. Pamaišydami pakepam 4-5 minutes.
-
Sudedam ryžius
Palaukiam kol temperatūra truputį pakils. Suberiam sausus, neplautus ryžius. Pamaišydami pakepam 2-3 minutes. Suberiam paprikos prieskonius, čiobrelį, kalendrą, baziliką, raudonėlį. Pagardinam druska. Išmaišom.
-
Troškinam
Inde sumaišom 100ml vandens su trintais pomidorais. Supilam į keptuvę. Skystis turi viską lengvai padengti. Jei trūksta dapilam vandens. Suberiam cukrų. Išmaišom. Išlyginiam paviršių, kad vanduo dengtų visus ingredientus. Sumažinam kaitrą uždarydami visas kepsninės sklendes. Uždengiam keptuvę ir uždarytoje kepsninėje paliekam troškintis apie 20min.
-
Sudedam krevetes ir užbaigiam patiekalo gaminimą
Kol viskas troškinasi pasiruošiam krevetes: išvalom. Krevetes įpjaunam ir taip pat išvalom ir vidurius. Likus minutei kitai iki troškinimosi pabaigos į keptuvę, įspausdami į ryžius, sudedam krevetes. Keptuvę uždarom ir paliekam dar vienai kitai minutei pasitroškinti.Atidarom keptuvę. Vandens jau turi nebūti. Permaišom. Ir žemoje kaitroje uždengus paliekam dar 5-6 minutes. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais.Skanaus!
...
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/109823124552804