Traškios – Aštrios Jautienos Juostelės Prie Alaus
Aprašymas
Šias Azijos stiliaus jautienos juosteles galima lengvai ir greitai pasigaminti kaip puikų, nestandartinį užkandį prie alaus arba, kaip pilnavertišką patiekalą pateikiamą su ryžiais ar pan.
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Jautieną supjaustom plonais šiaudeliais. Sudedam į didelį indą. Pagardinam švž. maltais j. pipirais. Suberiam rūkytos paprikos prieskonius, miltus. Išmaišom, kad visur tolygiai pasidengtų.
Papriką ir imbierą supjaustom plonais šiaudeliais. Čili pipirą ir dalį svogūnų laiškų (kartu su baltąja dalimi) supjaustom ilgais griežinėliais. Likusią dalį svogūnų laiškų supjaustom smulkiai (papuošimui). Česnaką išspaudžiam. -
Gruzdinam jautieną
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam nemažai aliejaus (apie 600-700ml), kad mėsos gabaliukai pilnai pasinertų. Palaukiam kol gerai įkais.
Dalimis, kad neatšaltų aliejus, po 40-60 sek. apkepam jautienos juosteles. Išimam ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejų. Atidedam šiltai. -
Apkepam daržoves
Aliejų išpilam. Keptuvę išvalom. Grąžinam į kepsninę. Įpilam truputį aliejaus. Palaukiam kol gerai įkais. Suberiam papriką, čili pipirą, imbierą, pjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišom.
Pastoviai maišydami 3 minutes kepam didelėje kaitroje. Sudedam česnakus. Maišydami dar pakepam 1-2 min. Daržovės turi likti traškios! -
Pagaminam padažą
Supilam sojos padažą, kečupą. Įpilam obuolių acto ir sezamo aliejaus. Išmaišom. Patroškinam 1-2 minutes kol skystis truputį nugaruos.
Paragaujam. Rūgštumą subalansuojam įberdami cukraus. -
Grąžinam jautienos juosteles
Suberiam jautienos juosteles. Išmaišom.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam apibarstydami sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais.
Skanaus! 🙂