Jautienos Šonkauliai Rūkyti Hickory Dūme su Folijoje Keptomis Bulvėmis

Jautienos šonkauliai rūkyti Hickory dūme pinit View Gallery 6 photos

Jautienos Šonkauliai Rūkyti Hickory Dūme su Folijoje Keptomis Bulvėmis

Pasiruošimo Laikas 10 mins Gaminimo Laikas 5 hrs Brandinimo Laikas 30 mins Bendras Laikas 5 hrs 40 mins
Porcijos: 6

Ką panaudojam?

Jautienai panaudojam

Bulvėm panaudojam

Kaip gaminam?

  1. Paruošiam mėsą

    Jautienos šonkaulius iš visų pusių apibarstom Poppamies Garlic Rub prieskoniais.

  2. Rūkom mėsą

    Kepsninę paruošiam netiesioginiam kepimui. Po grotelėmis įstatom vonelę su karštu vandeniu. Rūkom netiesioginėje 100-110C temperatūroje su Hickory drožlėmis apie 3 val.

  3. Kepam mėsą folijoje

    Tada vyniojam į foliją, pilam tamsų alų su gabaliuku sviesto.
    Folijoj kepam netiesioginėje kaitroje 110-120C temperatūroje dar apie 2 valandas iki vidinės 95-97C temperatūros, kai termometro zondas lenda kaip "į sviestą".
    Prieš pjaustant leidžiam 20-30min pailsėti.

  4. Gaminam bulves

    Bulvės apšlakstom aliejumi, druska, švž. maltais j. pipirais, rozmarino prieskoniais. Kepam kartu su mėsa iki kol patikrinus mediniu iešmeliu tapo minkštos. Tada traukiam lauk ir atidedam šiltai iki kol bus paruošta mėsa.

  5. Pateikiam ir ragaujam!

    Prieš pjaustant mėsai leidžiam 20-30min. šiltai  pailsėti folijoje.

    Skanaus!

Raktažodžiai: jautiena,hickory,šonkauliai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *