Pho Ga Ramenas su Parūkyta Vištiena
Ką panaudojam?
Sultiniui panaudojam
Sriubai panaudojam
Kaip gaminam?
-
Pirmiausiai parūkom vištienos krūtinėlę
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 100C temperatūroje. Įdedam vištienos krūtinėlę ir 30-60 min. rūkom su norima rūkymo kaladėle arba skiedrom, kad įgautų dūmo aromatą.
-
Kol krūtinėlė rūkosi paruošiam kitus ingredientus
Nuo svogūnų laiškų, kalendros ir petražolių atskiriam kotelius. Svogūną perpjaunam per pusę. Imbierą nulupam. Pievagrybius supjaustom labai plonais griežinėliais. Svogūnų laiškus supjaustom smulkiai. Čili pipirą supjaustom plonais griežinėliais.
-
Verdam sultinį
Kepsninę paruošiam tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam šalto vandens ir sudedam parūkytą krūtinėlę ir vištos kumpelius. Užverdam. Pirmą pusę valandos sąžiningai nugriebiam putas, kad sultinys būtų skaidrus!
Sudedam kalendros, petražolių ir svogūnų laiškų kotelius, svogūno puseles, imbierą, žvaigždinį anyžių, kvapniuosius ir kitus pipirus, cinamono lazdelę ir gvazdikėlius.
Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Verdam neaukštoje temperatūroje 1 val. Traukiam lauk. Vištieną išimam ir atidedam į šalį. Daržoves, prieskonius išimam ir išmetam. Sultinį perkošiam per tinklelį, kad būtų skaidrus. -
Gaminam sriubą
Vištienos krūtinėlę supjaustom gabaliukais. Kumpelius nukaulinam, nulupam oda ir mėsą suplėšom ar supjaustom gabaliukais.
Makaronus paruošiam pagal instrukciją ant pakelio. Nukošiam. Užpilam sezamo aliejaus ir išmaišom, kad nesuliptų ir turėtų sezamo skonio.
Puodą išplaunam ir grąžinam į jį skaidrų sultinį. Grąžinam puodą į kepsninę. Įpilam truputį sojų padažą ir įdedam Nori lapelius. Išmaišom. Paragaujam ar netrūksta sūrumo. Jei trūksta įpilam dar sojų padažo. Taip ragaujam kol skonis tenkins.
Puodą uždarom ir, kad neatšaltų, paliekam virti neaukštoje temperatūroje kol paruošim dubenėlius su kitais ingredientais. -
Surenkam sriubą
Į dubenėlį dedam pluoštelį šviežių špinatų, kiaušininius makaronus, vištienos gabaliukus, pievagrybių griežinėlius, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus.
Kiaušinius išverdam, jei pavyksta skystais arba apyskysčiais tryniais. Nulupam ir atsargiai perpjaunam per pusę. Sudedam kiaušinio puseles į dubenėlį.
Pagal norimą aštrumą įdedam adžikos (1-2 a.š. su kaupu). Viską užpilam verdančiu sultiniu tiesiai iš puodo. -
Pateikiam ir ragaujam!
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/146412230893893