Karamelizuota Kiaulienos Šoninė su Ryžiais
Ką panaudojam?
Ką panaudojam verdant šoninę?
Karamelei panaudojam (viską radom Maximoj)
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Svogūnus supjaustom ketvirčiais. Čili pipirą perpjaunam per pusę.
-
Verdam šoninę
Į kepsninę, tiesioginėje kaitroje, įstatom kazaną ir sudedam visus šoninės virimo ingredientus. Išmaišom. Įdedam šoninę. Užverdam. Uždengiam dangtį. Uždarom kepsninę, oro sklendes paliekam praviras minimaliai ir žemoje kaitroje verdam apie 1 valandą, kol kiauliena taps minkšta, bet ne byranti!
Mėsą traukiam lauk, nusausinam ir supjaustom kąsnio dydžio gabaliukais. Pasiliekam 1-2 stiklines nuo mėsos likusio sultinio ir atidedam į šalį. -
Karamelizuojam šoninę
Kazaną išvalom ir grąžinam į kepsninę. Kad pakelt temperatūrą įdedam dar anglių. Įkaitinam truputį aliejaus ir apie 5 minutes iš visų pusių apskrudinam mėsos gabaliukus.
Supilam 1 stiklinę pasilikto mėsos virimo sultinio ir visus karamelės ingredientus. Išmaišom ir paliekam virti apie 10min. kol padažas sutirštės. Paragaujam ir jei reikia skonį subalansuojam cukrumi. -
Pateikiam ir ragaujam!
Su mėsa pateikiam virtus laukinius ryžius apkeptus su kiaušiniu ir išspaustu česnaku.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/159728379562278