Kiaulienos Išpjovos Medalionai su Keptom Bulvėm
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Bulves supjaustom nedideliais kubeliais pamerkiam šaltam vandenyje.
Kiaulienos išpjovą supjaustom 2 pirštų storio medalionais. Iš abiejų pusių pagardinam trupučiu druskos ir pipirais. Druskos kiekį reguliuojam pagal šoninės sūrumą. Medalionus apsukam šoninės juostelėmis. Kryžmai praduriam su dantų krapštukais, kad kepant neatsivyniotų. -
Apkepam medalionus
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Palaukiam kol gerai įkais. Kepam apsuktus medalionus iš abiejų pusių po 3 minutes, kad apskrustų. Traukiam lauk ir atidedam į šalį. Keptuvės nevalom.
-
Kepam bulves
Nuo bulvių nupilam vandenį ir bulvių gabaliukus praskalaujam. Nusausinam su popieriniu rankšluoščiu.
Keptuvę grąžinam į kepsninę ir į tą pačią keptuvę ištirpdom sviestą ir palaukiam kol įkais. Suberiam bulvių kubelius. Paskirstom. Palaukiam 5 minutes. Pamaišydami kepam 15-20 min. Kaip bulvės jau beveik iškepę pagaridinam druska ir pipirais. Pamaišom ir kepam dar 5 minutes kol bulvės bus pilnai iškepę. Traukiam lauk ir atidedam šiltai. -
Paruošiam medalionus ir daržoves kepimui
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui.
Kol kepsninė kaista paruošiam daržoves. Apelsinus supjaustom griežinėlių trečdaliais. Svogūnus supjaustom į 4-5 dalis. Pievagrybius ir čili pipirus supjaustom griežinėliais. Svogūnus, čili pipirus ir pievagrybius suberiam į didelį indą. Supilam sojų padažą, obuolių actą, garstyčias, aliejų, cukrų. Pagardinam švž. maltais pipirais. Viską išmaišom.
Viską suberiam ir paskirstom į kepimo formą. Ant viršaus išdėliojam apelsino griežinėlius. Ant apelsinų išdėliojam medalionus. -
Kepam
Sudedam į kepsninę ir netiesioginėje 160-180C kaitroje kepam 35-40 minučių. Kepant 2-3 kartus medalionus apšlakstom kepimo formos dugne esančiomis sultimis.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam medalionus apšlakstydami kepimo formoje susikaupusiomis sultimis.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/171296288405487