Arabiška Vištiena M’hammar Kazane
Aprašymas
Truputį netradicinis troškinys, nes viskas troškinasi paprikų ir svogūnų sultyse.
Labai skanus, 💯% rekomenduotinas troškinukas 10/10 🤤
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Pasmulkinam svogūnus ir paprikas, kad tilptų į blenderį. Svogūnus su paprikom ir čili pipiru sublenderiuojam į vientisą masę. Bulves nulupam ir jei didelės pasmulkinam. Smulkiai supjaustom krapus ir petražoles.
-
Apkepam vištieną
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir gerai įkaitinam aliejų.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas iš visų pusių apskrudinam vištų blauzdeles. Išimam ir atidedam į šalį. -
Apkepam bulves
Jei reikia dapilam aliejaus. Suberiam bulves ir pamaišydami kepam kol išorė apskrus. Bulvių vidus gali ir likti žalias. Išimam ir atidedam į šalį.
-
Troškinam
Į kazaną grąžinam vištieną. Išmaišom. Pagardinam druska, pipirais, čili pipirų prieskoniais. Trindami tarp delnų suberiam kumino sėklas. Išmaišom.
Supilam maltų paprikų-svogūnų-čili masę. Išmaišom. Uždarom kazaną, uždarom kepsninę ir oro sklendes paliekam minimaliai. Paliekam troškintis 20min. -
Sudedam bulves ir užbaigiam patiekalą
Sudedam apkeptas bulves ir lauro lapelius. Išmaišom, kad bulvės pasinertų į skystį. Paliekam troškintis dar apie 15-20 minučių, kol bulvės taps minkštos.
Paragaujam. Jei reikia dar įberiam druskos ar pipirų. Likus keletai minučių iki išėmimo užbarstom dalį smulkintų krapų ir petražolių. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam lėkštėj užberdami likusius krapus ir petražoles.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/198400805695035