Vištiena su Grikiais Kazane
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Morkas ir svogūnus supjaustom kubeliais. Vištieną padalinam porcijom, apibarstom vištienos prieskoniais, apšlakstom aliejumi ir įtrinam. Pasiruošiam sultinį - 1.5L verdančio vandens ištirpinam 3 kubelius sultinio, įdedam 1.5v.š. krienų ir 1.5v.š. garstyčių. Išmaišom.
-
Apkepam vištieną
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną, įkaitinam truputį aliejaus. Jei netelpa, dalimis, apkepam vištieną. Pirmiausiai sudedam oda į apačią ant kazano sienelių ratu, kad centras liktų tuščias ir riebalai rinktųsi kazano dugne, o vištiena skrustų. Kepam apie 10-15min. kol odelė gražiai apskrus. Apverčiam ir kepam dar 10-15min. kol apskrus ir kita pusė. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
-
Apkepam svogūnus ir morkas
Suberiam ir 15-20min. apkepam svogūnus su morkomis kol suminkštės ir pradės skrusti.
-
Troškinam
Suberiam grikius. Pagardinam druska. Išmaišom. Įspausdami išdėliojam vištos gabaliukus. Užpilam 1-1.5L sultinio, kad viską padengtų. Kazaną uždengiam ir leidžiam užvirti. Uždarom kepsninės dangtį, priveriam oro sklendes iki minimalaus tarpo ir paliekam virti 20 minučių.
-
Brandinam
Kazaną traukiam lauk, ir paliekam uždengtą pastovėt iki 15min. kad grikiai išbrinktų ir sugertų likusį skystį.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su šv. Petražolėm ir mažais pomidoriukais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau receptų ir fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/200312298837219