KFC Vištiena
Ką panaudojam?
Ką panaudojam marinatui?
Ką panaudojam baltam padažui?
Kaip gaminam?
-
Gaminam marinatą ir marinuojam vištieną
Iš čili pipiro išimam sėklas. Čili pipirą supjaustom gabaliukais ir išspaudžiam per česnakų spaudyklę.
Inde sumaišom vandenį, aliejų, čili prieskonius, pipirus, išspaustą čili pipirą, imbiero prieskonius. Pagardinam druska.
Vištieną sudedam į marinatą ir marinuojam šaldytuve bent 12val. -
Pasigaminam naminį baltą padažą
Krapus supjaustom smulkiai. Sūrį sutarkuojam.
Sumaišom inde graikišką jogurtą, krapus, česnakų prieskonius, Parmezano sūrį ir citrinos sultis. Uždengiam ir dedam į šaldytuvą 1 val. pastovėti. -
Paruošiam vištieną gruzdinimui
Sumaišom miltus, su paprikos prieskoniais ir pagardinam druska. Suberiam į didelę lėkštę arba padėklą.
Vištieną ištraukiam iš marinato. Sudedam į miltus ir pavoliojam kad iš visų pusių pasidengtų.
Traukiam lauk, sudedam į sietą ir nupurtom miltų perteklių. Su sietu panardinam į vandenį. Plaukiam kol išeis oras - burbuliukai. Ištraukiam ir nupurtom vandenį.
Vištieną iš sieto grąžinam atgal į miltus. Vėl is visų pusių išvoliojam miltais, kad pasidengtų. Nupurtom miltų perteklių.Traukiam lauk. -
Gruzdinam vištieną
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus puodą. Įpilam daug aliejaus. Įkaitinam iki 170-175C temperatūros.
Dalimis, kad neatšaltų aliejus, gruzdinam vištienos gabaliukus 9-10min kol gražiai apskrus. -
Vištainiai
Vištainiai: pagrilintos mėsainių bandelės, gruzdinta vištų šlaunelių mėsa, baltas padažas, salotos lapas, raudonieji svogūnai, pomidorai.
-
Pateikiam ir ragaujam!
KFC vištieną pateikiam su baltu padažu ir garstikečunezu (Majonezas, Garstyčios, Kečupas).
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/209657124569403