Pasta Pomodoro su Krevetėm
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Pomidorus supjaustom ketvirčiais. Česnakus ir švž. baziliko lapelius supjaustom smulkiai. Sūrį sutarkuojam. Krevetes nulupam, įpjaunam ir išimam vidinę gyslą.
-
Torškinam pomidorus
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam truputį aliejaus. Įdedam 50g sviesto. Palaukiam kol ištirps.
Sudedam pomidorus ir 1.5 v.š. česnakų. Pamaišydami apkepam. Traiškom pomidorus. Pagardinam pipirais. Įpilam 1 stiklinę vandens. Truputį paverdam. Puodą traukiam lauk ir su rankiniu blenderiu sublenderiuojam į vientisą masę. -
Verdam makaronus
Atskirai verdam makaronus (300g makaronų = 3L vandens + 30g druskos). Verdam 2/3 viso, ant pakelio, nurodyto laiko. Makaronai neturi pilnai išvirti.
-
Apkepam krevetes
Kol verda makaronai, į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Sudedam likusius 50g sviesto. Tirpdom sviestą ir suberiam likusį 1.5 v.š. smulkiai pjaustyto česnako. Pamaišydami apkepam.
Suberiam krevetes ir kepam po 1-2 min. iš visų pusių. Pagardinam druska ir pipirais. Išmaišom. Traukiam lauk ir atidedam į šalį šiltai. -
Ištirpdom sūrį
Į kepsninę grąžinam ketaus puodą. Suberiam tarkuotą sūrį. Maišydami ištirpdom.
-
Užbaigiam patiekalą
Suberiam bazilikus, makaronus. Išmaišom. Paragaujam. Pagardinam druska. Pamaišydami keletą minučių verdam, kol makaronai pasieks norimą minkštumą.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam Pastą Pomodoro su Krevetėmis apibarstydami tarkuotu sūriu ir papuošdami baziliko lapeliais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/233625695505879