Traški Kiauliena Kiniškai su Juodaisiais Kiniškais Grybais
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiame ingredientus
Pirmiausiai pamarinuojam mėsą. Atskiriam kiaušinių baltymus. Išplakam su kukurūzų krakmolu ir sojos padažu. Supjaustom mėsą vieno kąsnio šiaudeliais. Sudedam į indą, užpilam pasiruoštu plakiniu ir gerai išmaišom. Paliekam 0.5-1 val pasimarinuoti kambario temperatūroje.
Paprikas ir svogūnus supjaustom trikampiais. Česnakus išspaudžiam. Grybus pagal instruckiją pamerkiam verdančiame vandenyje. Išmirkus išimam ir supjaustom šiaudeliais. -
Apkepam mėsą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir gerai įkaitinam aliejų. Dalimis, kad neatšaltų aliejus, apkepam mėsą. Dedam po vieną gabaliuką ir saugome kad nesupiltų. Atidedam į indą su patiestu popieriniu rankšluoščiu, kad sugertų aliejų.
-
Apkepam daržoves
Išpilam aliejų. Išvalom kazaną su pipieriniu rankšluoščiu. Įpilam truputį aliejaus. Palaukiam kol gerai įkais. Suberiam svogūnus, paprikas, grybus. Pastoviai maišydami apkepam. Įdedam išspaustą česnaką. Daržovės neturi pilnai iškepti, turi likti traškios. Supilam 8 v.š. vandens, ryžių actą, rudąjį cukrų, sojų padažą. Pastoviai maišydami truputį pakepam.
-
Užbaigiam patiekalą
2-4 v.š. kukurūzų krakmolo sumaišom su 2 v.š. vandens. Maišydami supilam į kazaną ir stebim kaip sutirštėja.
Suberiam apkeptą mėsą. Išmaišom ir leidžiam keletą minučių sušilti. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su virtais laukiniais ryžiais, apkeptais su sojos padažu, kiaušiniu ir išspaustu česnaku.
Labai liuks užsipilti anksčiau pasigaminto čili aliejaus (įkaitinam aliejų keptuvėje, suberiam čili dribsnius ir nuėmus nuo ugnies paliekam atvėsti), gausis kaip kinų restorane :)Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/249502583918190