Ančių krūtinėlę nusausinam su popieriniu rankšluoščiu. Odos pusę įpjaunam, bet tik iki odos-riebalų sluoksnio. Iš abiejų pusių pagardinam druska ir pipirais.
Česnako skliteles ir imbierą supjaustom smulkiai.
Čili pipirą perpjaunam, išimam sėklas, supjaustom smulkiai.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę, palaukiam kol įkais. Aliejaus nepilam.
Sudedam antieną oda į apačią. Kepam 7-10 minutes kol parus, apskrus ir riebalai ištirps.
Gabaliukus apverčiam ir kepam dar 7-12 minučių iki 61C vidinės temperatūros. Neperkepam! Traukiam lauk ir atidedam į šalį šiltai pailsėti, kol pagaminsim padažą.
Jei keptuvėje prisirinko daug anties riebalų, tai nupilam. Keptuvėje riebalų paliekam tik keletą arbatinių šaukštelių.
Į keptuvę sudedam imbierą, česnakus ir čili pipirą. Pamaišydami pakepam kol pasklis aromatas. Supilam sultinį, sojos padažą, medų, laimo sultis. Išmaišom. Užverdam. Paverdam kol nugaruos kiekis dvigubai sumažės.
Paragaujam. Jei reikia dar įpilam sojų padažo, medaus ar laimo sulčių.
Anties krūtinėlę supjaustom griežinėliais ir pateikiam ant Jasmin ryžių apšlakstydami pasigamintu padažu, apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais ir figų ketvirčiais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/211833044351811