Truputį netradicinis troškinys, nes viskas troškinasi paprikų ir svogūnų sultyse.
Labai skanus, 💯% rekomenduotinas troškinukas 10/10 🤤
Pasmulkinam svogūnus ir paprikas, kad tilptų į blenderį. Svogūnus su paprikom ir čili pipiru sublenderiuojam į vientisą masę. Bulves nulupam ir jei didelės pasmulkinam. Smulkiai supjaustom krapus ir petražoles.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną ir gerai įkaitinam aliejų.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas iš visų pusių apskrudinam vištų blauzdeles. Išimam ir atidedam į šalį.
Jei reikia dapilam aliejaus. Suberiam bulves ir pamaišydami kepam kol išorė apskrus. Bulvių vidus gali ir likti žalias. Išimam ir atidedam į šalį.
Į kazaną grąžinam vištieną. Išmaišom. Pagardinam druska, pipirais, čili pipirų prieskoniais. Trindami tarp delnų suberiam kumino sėklas. Išmaišom.
Supilam maltų paprikų-svogūnų-čili masę. Išmaišom. Uždarom kazaną, uždarom kepsninę ir oro sklendes paliekam minimaliai. Paliekam troškintis 20min.
Sudedam apkeptas bulves ir lauro lapelius. Išmaišom, kad bulvės pasinertų į skystį. Paliekam troškintis dar apie 15-20 minučių, kol bulvės taps minkštos.
Paragaujam. Jei reikia dar įberiam druskos ar pipirų. Likus keletai minučių iki išėmimo užbarstom dalį smulkintų krapų ir petražolių.
Pateikiam lėkštėj užberdami likusius krapus ir petražoles.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/198400805695035