Armėniškas KER U SUS Jautienos Troškinys
Aprašymas
Jautieną pasirenkam kokybiškesnę (nugarinę, išpjovą ar pan.), nes troškinsis viskas neilgai.
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Jautieną supjaustom juostelėmis. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Morkas ir paprikas supjaustom šiaudeliais. Smulkiai supjaustom česnaką. Čili pipirą supjaustom kubeliais. Petražoles supjaustom smulkiai.
-
Apkepam mėsą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną, įpilam aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam česnaką ir čili pipirus. Pamaišydami apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą. Grąžinam visą mėsą į kazaną. Išmaišom. -
Apkepam svogūnus
Suberiam svogūnus. Pamaišydami pakepam kol suminkštės ir pagels.
-
Apkepam morkas
Suberiam morkas. Pamaišydami pakepam apie 10 minučių.
-
Apkepam paprikas ir paruošiam troškinimui
Suberiam paprikas. Pamaišydami kepam apie 10 minučių, kol suminkštės. Įdedam adžiką. Išmaišom. Suberiam paprikos miltelius, druską, pipirus. Išmaišom. Suberiam žirnelius. Į kazaną grąžinam apkeptus česnakus su čili pipirais. Išmaišom.
-
Troškinam
Įpilam apie 200ml karšto vandens. Išmaišom. Uždarom kazaną. Uždarom kepsninę. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai ir paliekam troškintis apie 20 min. Karts nuo karto patikrinam, išmaišom.
-
Užbaigiam patiekalą
Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska ar pipirais. Užbarstom petražoles.
-
Pateikiam ir ragaujam
Pateikiam su bulvytėmis fri 😊
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/184781127057003