Jautieną pasirenkam kokybiškesnę (nugarinę, išpjovą ar pan.), nes troškinsis viskas neilgai.
Jautieną supjaustom juostelėmis. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Morkas ir paprikas supjaustom šiaudeliais. Smulkiai supjaustom česnaką. Čili pipirą supjaustom kubeliais. Petražoles supjaustom smulkiai.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną, įpilam aliejaus ir ištirpinam sviestą. Suberiam česnaką ir čili pipirus. Pamaišydami apkepam. Išimam ir atidedam į šalį.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą. Grąžinam visą mėsą į kazaną. Išmaišom.
Suberiam svogūnus. Pamaišydami pakepam kol suminkštės ir pagels.
Suberiam morkas. Pamaišydami pakepam apie 10 minučių.
Suberiam paprikas. Pamaišydami kepam apie 10 minučių, kol suminkštės. Įdedam adžiką. Išmaišom. Suberiam paprikos miltelius, druską, pipirus. Išmaišom. Suberiam žirnelius. Į kazaną grąžinam apkeptus česnakus su čili pipirais. Išmaišom.
Įpilam apie 200ml karšto vandens. Išmaišom. Uždarom kazaną. Uždarom kepsninę. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai ir paliekam troškintis apie 20 min. Karts nuo karto patikrinam, išmaišom.
Paragaujam. Jei reikia dar pagardinam druska ar pipirais. Užbarstom petražoles.
Pateikiam su bulvytėmis fri 😊
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/184781127057003