Jautieną supjaustom juostelėm skersai skaidulų. Svogūnus, kalendrą ir petražoles supjaustom smulkiai. Pomidorus išimam iš sulčių, sublenderiuojam ir grąžinam atgal į savo sultis.
Agurkus sutarkuojam ant burokinės tarkos. Česnakus išspaudžiam. Dalį česnakų supjaustom smulkiai. Raudonuosius svogūnus supjaustom pusžiedžiais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
Įstatom ketaus puodą. Įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus. Sudedam ir apkepinam mėsą. Supilam sultinį. Išmaišom. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Paliekam troškintis apie 1 val. kol mėsa taps minkšta. Tarpuose patikrinam ir jei reikia dapilam sultinio, bet ne per daug.
Suberiam svogūnus. Išmaišom. Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Žemoje kaitroje paliekam troškintis kol svogūnai taps minkšti ir beveik tirps. Tarpuose patikrinam ir pamaišom.
Sudedam sviestą. Palaukiam kol ištirps. Išmaišom. Sudedam adžiką. Išmaišom. Keletą minučių pakaitinam.
Sudedam pomidorų pastą. Pamaišydami 5 minutes pakepam.
Supilam blenderiuotus pomidorus kartu su skysčiu. Išmaišom. Puodą uždengiam, kepsninę uždarom ir leidžiam keletą minučių pasitroškinti.
Sudedam agurkus. Išmaišom. Puodą uždengiam, kepsninę uždarom ir leidžiam 15 minučių pasitroškinti.
Paragaujam. Pagardinam druska ir pipirais. Suberiam čili prieskonius. Išmaišom.
Sudedam išspaustus česnakus. Sudedam didžiąją dalį kalendros ir petražolių. Truputį pasiliekam užbarstymui. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta.
Puodą uždengiam. Kepsninę uždarom. Troškinam dar 10 min. Traukiam lauk.
Pateikiam karštą, apibarstydami pasiliktais žalumynais, raudonaisiais svogūnais, citrina ir smulkiai pjaustytu česnaku, kartu su paskrudintu česnakiniu batonu.
Skanaus!
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT