Print Options:

Aštri Kiaulienos Šoninė Korėjietiškai

Time
Pasiruošimo Laikas: 30 mins Gaminimo Laikas: 30 mins Bendras Laikas: 1 hr
Porcijos 4
Ką panaudojam?
  • 800 g Kiaulienos šoninė
  • Sogūnų laiškai (keli)
  • Aliejus
  • Marinatas
  • 6 clove Česnakai
  • 1.5 tbsp Imbieras
  • 1 pcs Svogūnai (vidutinis)
  • 2 tbsp Čili pasta (Gochujang ar bet kuri kita)
  • 1 tbsp Sojos padažas
  • 4 tbsp Medus (skystas)
  • 1 tbsp Sezamo aliejus
  • 2 tbsp Chereso (Šerio) vynas
  • 1 tbsp Cukrus
  • 3 tbsp Vanduo
  • 0.5 tbsp Kajeno pipirų prieskoniai
Kaip gaminam?
  1. Paruošiam daržoves ir užmarinuojam mėsą
    Svogūnų laiškus supjaustome 3-4cm ilgio šiaudeliais. Pasmulkinam česnaką, imbiebrą ir svogūną į mažus kubelius.
    Jei kiauliena su oda - nulupam. Kiaulienos supjaustom juostelėmis ir paploninom su plokščiu mėsos plaktuku iki maždaug 3mm storio ir supjaustom vieno kąsnio kvadratais.
    Į blenderį suberiam visus marinato ingredientus ir suplakam iki vientisos masės. Dideliame inde suberiam mėsą, užpilam marinatu ir gerai išmaišom. Statom į šaldytuvą ir paliekam marinuotis mažiausiai 1 val. Jei išeina ilgiau, kokias 3-4val.
  2. Kepam mėsą
    Kepsninę paruošiam tiesioginiam kepimui statom gilią ketaus keptuvę. Pilam truputį aliejaus ir gerai įkaitinam.
    Kai aliejus įkaito supilam kiaulieną su visu marinatu, kuris taps padažu.
    Aukštoje kaitroje pavartydami kepam apie 15-20min. kol šoninė truputį apskrus ir padažas taps tirštas. Baigus kepti nuimam, suberiam svogūnų laiškų šiaudelius, išmaišom ir leidžiam jiems sušilti.
  3. Pateikiam ir ragaujam!
    Pateikiam ant salotos lapo su laukiniais ryžiais apibarstydami svogūnų laiškų žiedais ir sezamo sėklomis.
    Skanaus! 🔥😋
...

Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/107303661471417

Raktažodžiai: kiauliena,šoninė,bekonas,korėja patiekalai,azija patiekalai,aštrūs patiekalai,ketaus keptuvė
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/astri-kiaulienos-sonine-korejietiskai/