Truputį ranka sudrebėjo pilant Sriracha, tai gavosi uch...
Kokybišką skaidrų vištienos sultinį išsiverdam iš anksto arba galima nusipirkti jau pagamintą sultinį buteliuose pvz. Maximoje.
Mėsą supjaustom plonais, mažais gabaliukais. Suberiam į indą ir užpilam sojų padažu. Išmaišom. Paliekam 15-20 min. pasimarinuoti karts nuo karto pamaišant.
Tofu sūrį supjaustom kubeliais. Imbierą, svogūnų laiškus, čili pipirą ir česnakus supjaustom smulkiai.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus puodą. Įpilam ir įkaitinam truputį aliejaus. Suberiam imbierą ir česnakus. Pamaišydami apkepam iki kol pradės gelsti ir pasklis aromatas. Suberiam kiaulieną. Pamaišydami kepam apie 5-10min.
Suberiam čili pipirus. Išmaišom. Pamaišydami kepam kol mėsa apskrus. Įpilam Sriracha padažo pagal norimą aštrumą. Pamaišydami pakepam apie 1 min.
Supilam vištienos sultinį, išmaišom ir laukiam kol užvirs. 3 a.š. kukurūzų krakmolo intensyviai sumaišom su 4-5 v.š. vandens kad pilnai ištirptų. Pastoviai maišydami plona srovele supilam į puodą. Truputį palaukiam kol vos vos sutirštės. Traukiam puodą nuo ugnies.
Suberiam svogūnų laiškus ir Tofu kubelius. Išmaišom. Uždengiam puodą ir paliekam pastovėti 5-7 minutes, kad į Tofu įsigertų sriubos skoniai ir aromatai.
Pateikiam su špinatų lapeliais. Kai valgant pasidaro per aštru, tai užkandam špinatais :D
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/270117641856684