Print Options:

Aštrios Azijietiškos Kiaulių Kojos

Time
Pasiruošimo Laikas: 10 mins Gaminimo Laikas: 120 mins Bendras Laikas: 2 hrs 10 mins
Porcijos 4
Description

Žmonės priklauso dviem tipams:
1) Tie kurie mėgsta kiaulių kojas 🥰
2) Tie kuriems kiaulių kojos yra didelis NOP 🫢

Jei mėgstate kiaulių kojas (kaip ir mes), tai šis patiekalas kaip tik Jums. 👌
Kojas išvirsime su sojų padažu ir anyžinėmis žvaigždutėmis, kad prisigertų Azijos skonio. ⭐️
O vėliau, nukaulinę, patroškinsim su rytietiškais padažais ir pateiksime su apkeptais ryžiais. 🤤

Ką panaudojam?
  • 1.5 kg Kiaulių kojos
  • 4 pcs Žvaigždinis anyžius
  • 100 ml Sojų padažas
  • Padažas
  • 50 g Čili pasta
  • 50 ml Saldus čili padažas
  • 80 ml Sojų padažas
  • 100 ml Vanduo
  • Aliejus
  • 5 clove Česnakai
  • 10 g Imbieras
  • Cukrus
  • 1 tsp Sezamo aliejus
  • Svogūnų laiškai
  • Sezamo sėklos
  • Apkepti ryžiai su kiaušiniu
  • 400 gal Ryžiai
  • 10 clove Česnakai
  • 3 pcs Kiaušiniai
  • Sojų padažas
  • Saldus čili padažas
  • Sezamo aliejus
Kaip gaminam?
  1. Išsiverdam kiaulių kojasIšsiverdam kiaulių kojas

    Kojas nuplaunam. Į kazaną įpilam vandens, įmetam anyžinę žvaigždutę, supilam sojų padažą.
    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Užverdam. Į Verdantį vandenį sudedam kiaulių kojas. Palaukiam kol užvirs. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Verdam kojas 1.5-2 val. kol kaulai pradės nertis. Tarpuose dapilam karšto vandens. Kazaną traukiam lauk. Kojas išimam. Nukaulinam ir ir atidedam į šalį.

  2. Kol verda kojikes pasiruošiam kitus ingredientus

    Česnakus ir imbierą supjaustom smulkiai.
    Ryžius išverdam.

  3. Apkepam česnakus ir imbierusApkepam česnakus ir imbierus

    Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę. Įpilam truputį aliejaus. Suberiam česnakus ir imbierą. Pamaišydami minutę kitą apkepam kol pradės sklisti aromatai.

  4. Gaminam padažąGaminam padažą

    Supilam sojų padažą, saldų čili padažą, čili pastą. Įpilam vandens. Išmaišom. Paragaujam. Jei reikia rūgštumą-aštrumą subalansuojam įberdami cukraus. Truputį pakaitinam

  5. Troškinam mėsą

    Sudedam mėsą. Išmaišom. Pamaišydami patroškinam, kad mėsa prisigertų padažo. Traukiam lauk. Prieš pateikiant mėsą apšlakstom sezamų aliejumi. Išmaišom.

  6. Gaminam ryžius su kiaušiniais

    Česnakus išspaudžiam.
    Į keptuvę įpilam truputį aliejaus. Įmušam kiaušinius. Maišydami kepam, kad gautųsi kiaušininiai dribsniai. Suberiam česnakus. Truputį pamaišydami pakepam.
    Sudedam ryžius. įpilam sojų padažo, saldaus čili padažo ir šlakelį sezamo aliejaus. Išmaišom. Paragaujam ar ko netrūksta.
    Keletą minučių pamaišydami pakepam kol ryžiai sušils ir skoniai pradės draugauti.

  7. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam mėsą su padažu, ryžiais, apibarstydami svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: kiaulian,kiaulių kojos,Azija,Kinija,Rytietiškas maistas
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/astrios-azijietiskos-kiauliu-kojos/