Aštrus Jautienos Čili Troškinys
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Mėsą supjaustom graikiško riešuto dydžio gabaliukais. Sudedam į didelį indą, užpilam aliejaus. Išmaišom.
Morkas supjaustom storais žiedais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Salierus ir čili pipirus supjaustom griežinėliais. Česnakus supjaustom smulkiai. -
Apkepam mėsą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Palaukiam kol įkais.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsą. Aliejaus nepilam, nes prieš tai mėsą jau apšlakstėm aliejumi. Traukiam lauk ir atidedam į šalį. -
Apkepam morkas
Į kazaną įpilam truputį aliejaus. Palaukiam kol įkais.
Į kazaną suberiam morkas. Apkepam kol suminkštės. Traukiam lauk ir atidedam į šalį. Jei reikia dapilam aliejaus. -
Apkepam salierus
Į kazaną suberiam salierus. Truputį apkepam. Traukiam lauk ir atidedam į šalį. Jei reikia dapilam aliejaus.
-
Apkepam svogūnus ir čili pipirus
Į kazaną suberiam svogūnus ir čili pipirus. Apkepam kol karamelizuosis.
-
Apkepam ir patroškinam pomidorus
Sudedam konservuotus pomidorus su skysčiu. Traiškydami pomidorus pamaišydami truputį apkepam.
-
Į kazaną grąžinam mėsą, morkas, salierus
Į kazaną grąžinam mėsą, morkas, salierus. Išmaišom.
-
Troškinam
Supilam alų, jautienos sultinį, konservuotas pupeles, kukurūzus, prieskonius. Pagardinam druska. Įpilam Sriracha padažo. Išmaišom. Užverdam.
Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Viską troškinam 1.5-2 valandas, kol mėsa taps minkšta. Tarpuose permaišom. Jei reikia dapilam sultinio.
Prieš galą paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia, dar pagardinam druska, pipirais ar įpilam LAGMAN prieskonių. Jei trūksta aštrumo - įpilam Sriracha padažo. Jei pomidorai suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami cukraus. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su paskrudintu česnakiniu batonu užbarstydami smulkiai pjaustytais česnakais, petražolėm ir raudonųjų svogūnų žiedais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/276204787914636