Mėsą supjaustom graikiško riešuto dydžio gabaliukais. Sudedam į didelį indą, užpilam aliejaus. Išmaišom.
Morkas supjaustom storais žiedais. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Salierus ir čili pipirus supjaustom griežinėliais. Česnakus supjaustom smulkiai.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Palaukiam kol įkais.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas apkepam mėsą. Aliejaus nepilam, nes prieš tai mėsą jau apšlakstėm aliejumi. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Į kazaną įpilam truputį aliejaus. Palaukiam kol įkais.
Į kazaną suberiam morkas. Apkepam kol suminkštės. Traukiam lauk ir atidedam į šalį. Jei reikia dapilam aliejaus.
Į kazaną suberiam salierus. Truputį apkepam. Traukiam lauk ir atidedam į šalį. Jei reikia dapilam aliejaus.
Į kazaną suberiam svogūnus ir čili pipirus. Apkepam kol karamelizuosis.
Sudedam konservuotus pomidorus su skysčiu. Traiškydami pomidorus pamaišydami truputį apkepam.
Į kazaną grąžinam mėsą, morkas, salierus. Išmaišom.
Supilam alų, jautienos sultinį, konservuotas pupeles, kukurūzus, prieskonius. Pagardinam druska. Įpilam Sriracha padažo. Išmaišom. Užverdam.
Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom ir oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Viską troškinam 1.5-2 valandas, kol mėsa taps minkšta. Tarpuose permaišom. Jei reikia dapilam sultinio.
Prieš galą paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia, dar pagardinam druska, pipirais ar įpilam LAGMAN prieskonių. Jei trūksta aštrumo - įpilam Sriracha padažo. Jei pomidorai suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojam įberdami cukraus.
Pateikiam su paskrudintu česnakiniu batonu užbarstydami smulkiai pjaustytais česnakais, petražolėm ir raudonųjų svogūnų žiedais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/276204787914636