Gavosi truputį aštroki, labai sultingi sparneliai. Marinatas, rūkytos šoninės juostelės ir naminis BBQ Burbono padažas labai dera. Skonis 10/10 🤤
Jei vištų sparneliai pilni, tai perpjaunam į tris dalis pagal sąnarius.
Pasigaminam marinatą: Į indą pilam aliejų, rūkytos paprikos miltelius, kajeno pipiro miltelius, išspaudžiam česnaką, padruskinam, papipirinam. Išmaišom. Suberiam sparnelius. Gerai išmaišom ir kambario temperatūroje atidedam į šalį truputį pasimarinuoti.
Kol sparneliai marinuojasi pasigaminsime padažą. Kepsninė paruošiame tiesioginiam kepimui, statom ketaus keptuvę ir joje sumaišom kečupą, sojų padažą, burboną, garstyčias, pagal norimą aštrumą įpilam Sriracha aštraus padažo ir suberiam cukrų. Išmaišom. Palaukiam kol užvirs ir karts nuo karto pamaišydami paverdam kol naminis BBQ padažas sutirštės. Traukiam lauk ir atidedam į šalį.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Kol kepsninė kaista pabaigiam ruošti sparnelius: kiekvieną sparnelį apvyniojame š. r. bekono juostele. Galą justelės užkišam už prieš tai buvusios vijos, kad kepant neatsivyniotų. (Patartina: ant deflektoriaus dedam metalinį indą į kurį įpilam vandens, kad lašantys riebalai nedegtų). Sparnelius sudedam į kepsninę ir netiesioginėje 180-200C temperatūroje kepam apie 35-45 minučių. kol šoninės juostelės atrodys apskrudę. Po daugiau nei pusės kepimo laiko apverčiam.
Aptepam pasigamintu BBQ padažu ir paliekam kepti 5-7 minutes. Sparnelius apverčiam, aptepam ir kitą pusę pasiruoštu padažu ir kepam dar 5-7 minutes.
Traukiam lauk, pateikiam su 🍺
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/174537178081398