Australiškas Plaukiojantis Pyragas

Australietiškas Plaukiojantis Pyragas pinit View Gallery 3 photos

Australiškas Plaukiojantis Pyragas

Pasiruošimo Laikas 30 mins Gaminimo Laikas 1 hr Bendras Laikas 1 hr 30 mins
Porcijos: 6

Ką panaudojam?

Kaip gaminam?

Gaminam pyragėlių įdarą

  1. Pasiruošiam ingredientus

    Jautieną supjaustom kepsneliais. Morką ir 1 svogūną supjaustom mažais kubeliais.

  2. Apkepam mėsą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įkaitinam truputį aliejaus. Sudedam jautienos kepsnelius ir iš abiejų pusių apkepam kol apskrus. Traukiam lauk. kepsnelius supjaustom mažais kubeliais. Atidedam į šalį.

  3. Apkepam daržoves

    Į tą pačią keptuvę dar įpilam truputį aliejaus. Sudedam morkas su svogūnais ir pamaišydami apkepam. Supilam tamsų alų. Išmaišom. Palaukiam kol alus truputį nugaruos.

  4. Troškinam įdarą

    Suberiam jautienos kubelius. Išmaišom. Pagardinam druska ir pipirais. Įpilam truputį verdančio vandens. Pamaišydami 10-15min. troškinam. Jei reikia, Tarpe, keletą kartų, dapilam truputį vandens. Paragaujam ar ko netrūksta. Palaukiam kol skystis visai išgaruos ir mėsa glazūruosis. Traukiam lauk į šaltą metalinį indą, kad greičiau atšaltų. Atidedam į šalį.

Gaminam pyragėlius

  1. Gaminam tešlą ir suformuojam pyragėlius

    Dideliam inde sumaišom miltus su vienu išplaktu kiaušiniu. Įpilam vos vos vandens. Sudedam sviestą. Maišom - minkom. Jei reikia dar dapilam vandens, kol pasidarys standi tešla, bet nesitrupiniuos. Padalinam rutuliukais porcijom. Rutuliukus Iškočiojam į plonus blynelius.
    Tešlos blynelius sudedam į sviestu išteptas keksų kepimo formeles. Suformuojam dubenėlius.
    Iš sluoksniuotos tešlos padarom dangtelius.

  2. Surenkam pyragėlius

    Į tešlos dubenėlius sudedam įdarą. Dubenėlių viršutinius kraštelius aptepam kiaušinio plakiniu ir uždarom sluoksniuotos tešlos dangteliais. Su šakute apspaudžiam kraštelius, kad tešlos susiklijuotų ir pyragėliai pilnai užsidarytų. Viršų aptepam kiaušinio plakiniu. Apibarstom sezamo sėklomis.
    Atidedam į šalį kol pagaminsime sriubą.

Gaminam sriubą

  1. Paruošiam ingredientus

    Svogūną ir švž. mėtos lapelius supjaustom smulkiai.

  2. Apkepam daržoves

    Į kepsninę įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam aliejaus. Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol pradės gelsti.
    Suberiam šaldytus žirnelius.

  3. Verdam

    Supilam vištienos sultinį. Užverdam. Paverdam 10-15 min. kol žirneliai taps minkšti. Traukiam lauk.

  4. Užbaigiam sriuba

    Puodą grąžinam į kepsninę. Pagardinam druska. Paragaujam. Palaukiam kol sušils. Traukiam lauk. Suberiam mėtą. Išmaišom. Atidedam šiltai kol iškeps pyragėliai.

Kepam pyragėlius

  1. Kepam pyragėlius

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam pyragėlius ir kepam 15-20 min.

Užbaigiam patiekalą ir ragaujam

  1. Užbaigiam patiekalą

    Surenkam ir pateikiam patiekalą: Į lėkštę įpilam žirnelių sriubos. Viduryje įstatom pyragėlį.

  2. Pateikiam ir ragaujam!

    Valgom su šaukštu, peiliu ir šakute.

    Australai dar užsipila kečupo 🤷‍♂️😄

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/237953211739794

Raktažodžiai: sriuba,pyragas,jautiena,australija

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *