Jautieną supjaustom kepsneliais. Morką ir 1 svogūną supjaustom mažais kubeliais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvę. Įkaitinam truputį aliejaus. Sudedam jautienos kepsnelius ir iš abiejų pusių apkepam kol apskrus. Traukiam lauk. kepsnelius supjaustom mažais kubeliais. Atidedam į šalį.
Į tą pačią keptuvę dar įpilam truputį aliejaus. Sudedam morkas su svogūnais ir pamaišydami apkepam. Supilam tamsų alų. Išmaišom. Palaukiam kol alus truputį nugaruos.
Suberiam jautienos kubelius. Išmaišom. Pagardinam druska ir pipirais. Įpilam truputį verdančio vandens. Pamaišydami 10-15min. troškinam. Jei reikia, Tarpe, keletą kartų, dapilam truputį vandens. Paragaujam ar ko netrūksta. Palaukiam kol skystis visai išgaruos ir mėsa glazūruosis. Traukiam lauk į šaltą metalinį indą, kad greičiau atšaltų. Atidedam į šalį.
Dideliam inde sumaišom miltus su vienu išplaktu kiaušiniu. Įpilam vos vos vandens. Sudedam sviestą. Maišom - minkom. Jei reikia dar dapilam vandens, kol pasidarys standi tešla, bet nesitrupiniuos. Padalinam rutuliukais porcijom. Rutuliukus Iškočiojam į plonus blynelius.
Tešlos blynelius sudedam į sviestu išteptas keksų kepimo formeles. Suformuojam dubenėlius.
Iš sluoksniuotos tešlos padarom dangtelius.
Į tešlos dubenėlius sudedam įdarą. Dubenėlių viršutinius kraštelius aptepam kiaušinio plakiniu ir uždarom sluoksniuotos tešlos dangteliais. Su šakute apspaudžiam kraštelius, kad tešlos susiklijuotų ir pyragėliai pilnai užsidarytų. Viršų aptepam kiaušinio plakiniu. Apibarstom sezamo sėklomis.
Atidedam į šalį kol pagaminsime sriubą.
Svogūną ir švž. mėtos lapelius supjaustom smulkiai.
Į kepsninę įstatom Grandfeu ketaus puodą. Įpilam aliejaus. Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kol pradės gelsti.
Suberiam šaldytus žirnelius.
Supilam vištienos sultinį. Užverdam. Paverdam 10-15 min. kol žirneliai taps minkšti. Traukiam lauk.
Puodą grąžinam į kepsninę. Pagardinam druska. Paragaujam. Palaukiam kol sušils. Traukiam lauk. Suberiam mėtą. Išmaišom. Atidedam šiltai kol iškeps pyragėliai.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam pyragėlius ir kepam 15-20 min.
Surenkam ir pateikiam patiekalą: Į lėkštę įpilam žirnelių sriubos. Viduryje įstatom pyragėlį.
Valgom su šaukštu, peiliu ir šakute.
Australai dar užsipila kečupo 🤷♂️😄
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/237953211739794