Avienos Lagman Troškinys su Bulvėmis ir Makaronais
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Mėsą supjaustom gabaliukais. Svogūnus, papriką ir baltąjį ridiką supjaustom kubeliais. Čili pipirą supjaustom griežinėliais. Česnakus supjaustom smulkiai. Bulves nulupam ir supjaustom kubeliais.
-
Apkepam mėsą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam ir įkaitinam aliejų.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą kad apskrustų. -
Apkepam svogūnus
Į kazaną grąžinam visą mėsą. Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kartu su mėsa kol parus.
-
Apkepam daržoves
Suberiam baltąjį ridiką. Pamaišydami truputį apkepam.
Suberiam papriką ir čili pipirą. Pamaišydami truputį apkepam, bet ne per daug. -
Troškinam su pomidorais
Suberiam pusę viso kiekio česnakų, pomidorų pastą, trintus pomidorus. Išmaišom.
Pagardinam druska, pipirais. Suberiam cukrų, kumino prieskonius ir rozmarino prieskonius. Išmaišom ir vis pamaišydami leidžiam porą minučių pasitroškinti. -
Troškinam
Supilam verdanti vandenį. Išmaišom. Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 30-40min.
Kazaną atidarom. Patikrinam tirštumą. Turi būti vidutinis tirštumas, t.y. pusiau skystas. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais, kitais prieskoniais. Jei pomidorai suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojame įberdami dar cukraus.
Suberiam bulves. Išmaišom. Uždarom kazaną. Uždarom kepsninę ir dar verdam kol bulvės taps minkštos. Patikrinam su mediniu iešmeliu. -
Pasiruošiam makaronus
Kol verda bulvės pasiruošiam makaronus pagal instrukciją ant pakelio.
-
Pasiruošiam užbarstuką
Taip pat, paruošiam užbarstuką:
Švž. kalendros lapelius supjaustom smulkiai. Suberiam likusius smulkiai pjaustytus česnakus. Įtarkuojam truputį citrinos odeles (tik išorę, be baltos dalies). Išmaišom ir laukiam lagmano. -
Pateikiam ir ragaujam!
Kai bulvės jau minkštos, kazaną traukiam lauk.
Į dubenėlį pilam porciją lagmano, įdedam porciją makaronų. Užpilam lagmano skysčiu. Pateikiam apiberdami pasiruoštu užbarstuku.Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/306767658191682