Mėsą supjaustom gabaliukais. Svogūnus, papriką ir baltąjį ridiką supjaustom kubeliais. Čili pipirą supjaustom griežinėliais. Česnakus supjaustom smulkiai. Bulves nulupam ir supjaustom kubeliais.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam ir įkaitinam aliejų.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą kad apskrustų.
Į kazaną grąžinam visą mėsą. Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam kartu su mėsa kol parus.
Suberiam baltąjį ridiką. Pamaišydami truputį apkepam.
Suberiam papriką ir čili pipirą. Pamaišydami truputį apkepam, bet ne per daug.
Suberiam pusę viso kiekio česnakų, pomidorų pastą, trintus pomidorus. Išmaišom.
Pagardinam druska, pipirais. Suberiam cukrų, kumino prieskonius ir rozmarino prieskonius. Išmaišom ir vis pamaišydami leidžiam porą minučių pasitroškinti.
Supilam verdanti vandenį. Išmaišom. Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Troškinam 30-40min.
Kazaną atidarom. Patikrinam tirštumą. Turi būti vidutinis tirštumas, t.y. pusiau skystas. Paragaujam ar ko netrūksta. Jei reikia dar pagardinam druska, pipirais, kitais prieskoniais. Jei pomidorai suteikė per daug rūgštumo, tai skonį subalansuojame įberdami dar cukraus.
Suberiam bulves. Išmaišom. Uždarom kazaną. Uždarom kepsninę ir dar verdam kol bulvės taps minkštos. Patikrinam su mediniu iešmeliu.
Kol verda bulvės pasiruošiam makaronus pagal instrukciją ant pakelio.
Taip pat, paruošiam užbarstuką:
Švž. kalendros lapelius supjaustom smulkiai. Suberiam likusius smulkiai pjaustytus česnakus. Įtarkuojam truputį citrinos odeles (tik išorę, be baltos dalies). Išmaišom ir laukiam lagmano.
Kai bulvės jau minkštos, kazaną traukiam lauk.
Į dubenėlį pilam porciją lagmano, įdedam porciją makaronų. Užpilam lagmano skysčiu. Pateikiam apiberdami pasiruoštu užbarstuku.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/306767658191682