Avienos Šonkaulių Troškinys Kazane su Bulguro Kruopomis
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Šonkaulius supjaustom po vieną. Kurdiuką supjaustom gabaliukais. Svogūnus nulupam. Česnakų galvas nulupam.
-
Apkepam šonkaulius
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam aliejaus. Sudedam kurdiuką ir tirpinam kol pradės ruduoti. Išimam.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam šonkaulius. Į kazaną grąžinam visą mėsą. Sudedam 2/3 pakelio sviesto. Išmaišom. Truputį pakepam. -
Užverdam
Sudedam 3-4 v.š. pomidorų pastos.Suberiam 3-4 v.š. paprikos prieskoniai, 40-70g. adžikos, 3-4v.š. balto vyno acto. Išmaišom. Užpilam vandens, kad viską apsemtų. Uždengiam ir leidžiam užvirti.
-
Troškinam
Panardinam česnako galvas. Suberiam svogūnų galvutes. Išmaišom. Paragaujam. Pagardinam druska. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam pravertas minimaliai. Troškinam 1 val., bet po 20min. česnako galvutes ištraukiam, kad pilnai nesuvirtų. Tarpe patikrinam ar netrūksta vandens.
-
Verdam bulguro kruopas
Sūdytame vandenyje 15min. verdam bulguro kruopas. Aliejuje ištirpinam truputį kurdiuko ir 1/3 gabaliuko sviesto. Supilam į bulguro košę. Išmaišom.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam šonkaulius su svogūnų ir česnakų galvutėmis ir su burgluro kruopomis. Viską pagardindami šv. maltais pipirais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/292314409637007