Šonkaulius supjaustom po vieną. Kurdiuką supjaustom gabaliukais. Svogūnus nulupam. Česnakų galvas nulupam.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam aliejaus. Sudedam kurdiuką ir tirpinam kol pradės ruduoti. Išimam.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam šonkaulius. Į kazaną grąžinam visą mėsą. Sudedam 2/3 pakelio sviesto. Išmaišom. Truputį pakepam.
Sudedam 3-4 v.š. pomidorų pastos.Suberiam 3-4 v.š. paprikos prieskoniai, 40-70g. adžikos, 3-4v.š. balto vyno acto. Išmaišom. Užpilam vandens, kad viską apsemtų. Uždengiam ir leidžiam užvirti.
Panardinam česnako galvas. Suberiam svogūnų galvutes. Išmaišom. Paragaujam. Pagardinam druska. Kazaną uždarom. Kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam pravertas minimaliai. Troškinam 1 val., bet po 20min. česnako galvutes ištraukiam, kad pilnai nesuvirtų. Tarpe patikrinam ar netrūksta vandens.
Sūdytame vandenyje 15min. verdam bulguro kruopas. Aliejuje ištirpinam truputį kurdiuko ir 1/3 gabaliuko sviesto. Supilam į bulguro košę. Išmaišom.
Pateikiam šonkaulius su svogūnų ir česnakų galvutėmis ir su burgluro kruopomis. Viską pagardindami šv. maltais pipirais.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/292314409637007