Grilyje skrudintos vištų šlaunelės ištroškintos Azijos skoniuose 💥🤤
Grill + Azija = niekada nepabostanti tema 🙂
Svogūnų laiškus supjaustom 1-1.5cm ilgio šiaudeliais (0.25 stiklinės) ir dar smulkiai supjaustom užbarstymui (2 v.š.). Čili pipiriukus supjaustom griežinėliais. Imbierą nulupam ir supjaustom plonais griežinėliais. Česnako skilteles sutraiškom peilio plokštuma.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui 200C temperatūroje, įkaitinam ketaus groteles, sutepam aliejumi ir iš visų pusių apkepinam šlauneles kol apskrus. Nuimam ir atidedam į šalį.
Į kepsninę įstatom ketaus keptuvę, įpilam aliejaus ir sudedam šlauneles. Truputį iš abiejų pusių pakepam. Suberiam česnako skilteles, imbierą, svogūnų laiškų šiaudelius, čili pipiriukus, druską, j. pipirus, miriną, vyną, sojų padažą, cukrų, medų, actą ir vandenį. Išmaišom. Keptuvę uždengiam. Kepsninės oro sklendes pridarom per pusę ir vidutinėje kaitroje leidžiam pasitroškinti 15-30min. kol skystis nugaruos ir padažas/glazūra taps tiršta. Troškinimo metu šlauneles porą kartų apverčiam.
Pateikiam ant plonai juostelėmis pjaustytų paprastų ir mėlyngūžių kopūstų sumaišytų su mėgstamu salotų padažu, užbarstom sezamo sėklų ir smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/169921801876269