Azijietiška Kiaulienos Šoninė
Ką panaudojam?
Padažas
Kaip gaminam?
-
Kepam šoninę
Šoninę įsukam į aliuminio foliją.
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 160-170C laipsnių temperatūroje. Dedam šoninę ir kepam 1-1.5 val. iki vidinės 70-74C temperatūros. Praėjus pusei laiko apverčiam. -
Kol kepa šoninė pasiruošiam visus kitus ingredientus
Imbierą ir česnakus supjaustom smulkiai. Paprikas ir svogūnus supjaustom trikampiais. Svogūnų trikampius išardom. Svogūnų laiškus supjaustom griežinėliais. Kažkiek pasiliekam apibarstymui.
Paruošiam padažą:
Inde sumaišom raudono vyno actą su cukrumi kol pilnai ištirps. Supilam sojų ir austrių padažus, sezamo aliejų, paprastą aliejų. Suberiam čili dribsnius. Išmaišom. -
Supjaustom šoninę
Iš kepsninės išimam šoninę. Supjaustom vieno kąsnio gabaliukais.
-
Apkepam daržoves
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom kazaną. Įpilam ir gerai įkaitinam truputį aliejaus. Suberiam paprikas, svogūnus ir svogūnų laiškus. Pastoviai maišydami kepam 3 minutes. Daržovės neturi pilnai iškepti! Turi išlikti traškios. Išimam ir atidedam į šalį.
Į kazaną supilam pasiruoštą padažą. Pamaišydami palaukiam kol užvirs. -
Apkepam šoninės gabaliukus
Suberiam šoninės griežinėlius. Išmaišom. Pamaišydami 20-30 sekundžių pakepam.
-
Baigiam gaminti patiekalą
Suberiam imbierą ir česnakus. Pastoviai maišydami kepam kol mėsa glazūruosis, skystis nugaruos ir jausis kad skystyje liko tik aliejus. Suberiam daržoves. Pastoviai maišydami kepam dar 40 sekundžių. Traukiam lauk.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam su laukiniais ryžiais, apkeptais su kiaušiniu, išspaustu česnaku ir žirneliais, apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/173179758217140