Azijietiška Lašišos Užkanda
Aprašymas
Azijietiška Lašišos Užkanda prie 🍺
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Paruošiam ingredientus
Imbierą nulupam ir supjaustom smulkiai. Česnakus ir čili pipirą supjaustom smulkiai.
Nuo lašišos nulupam odą ir supjaustom vieno kąsnio kubeliais. Suberiam į didelį indą ir užpilam sojų padažu, suberiam imbierą, česnakus, čili pipirą, užpilam ryžių actą, pagardinam pipirais. Viską išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 30min. -
Gaminam padažą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom gilią ketaus keptuvę arba kazaną ir gerai įkaitinam. Iš marinato ištraukiam lašišos gabaliukus ir atidedam į šalį. Likusį marinatą supilam į įkaitintą keptuvę. Supilam medų ir suberiam sezamo sėklas. Išmaišom.
Pamaišydami kaitinam apie 5-10 min. kol padažas sutirštės. -
Kepam lašišos gabaliukus
Suberiam lašišos gabaliukus ir pastoviai maišydami kepam ne ilgiau kaip 1.5-2 min.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Lašišą traukiam lauk (padažą paliekam, ant žuvies nepilam). Pateikiam į kiekvieną gabaliuką įsmeigdami krapštukus paslėptus svogūnų laiškuose, užbarstydami sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Prieš valgant leidžiam truputį atvėsti.Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/164268855774897