Azijietiška Lašišos Užkanda prie 🍺
Imbierą nulupam ir supjaustom smulkiai. Česnakus ir čili pipirą supjaustom smulkiai.
Nuo lašišos nulupam odą ir supjaustom vieno kąsnio kubeliais. Suberiam į didelį indą ir užpilam sojų padažu, suberiam imbierą, česnakus, čili pipirą, užpilam ryžių actą, pagardinam pipirais. Viską išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 30min.
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom gilią ketaus keptuvę arba kazaną ir gerai įkaitinam. Iš marinato ištraukiam lašišos gabaliukus ir atidedam į šalį. Likusį marinatą supilam į įkaitintą keptuvę. Supilam medų ir suberiam sezamo sėklas. Išmaišom.
Pamaišydami kaitinam apie 5-10 min. kol padažas sutirštės.
Suberiam lašišos gabaliukus ir pastoviai maišydami kepam ne ilgiau kaip 1.5-2 min.
Lašišą traukiam lauk (padažą paliekam, ant žuvies nepilam). Pateikiam į kiekvieną gabaliuką įsmeigdami krapštukus paslėptus svogūnų laiškuose, užbarstydami sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Prieš valgant leidžiam truputį atvėsti.
Skanaus! 🙂
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/164268855774897