Azijietiški Kukuliukai
Ką panaudojam?
Kukuliukai
Azijietiškas padažas
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Mėsą sumalam. Česnakus išspaudžiam. Kiaušinius išplakam.
-
Formuojam kukuliukus
Dideliam inde sumaišom maltą kalakutieną, sezamo aliejų, džiuvėsėlius, imbierą, kiaušinius ir kiaušinių plakinį. Viską gerai išmaišom iki vientisos masės.
Suformuojam 40mm dydžio kukuliukus. -
Pasigaminam padažą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvė. Supilam visus padažo ingredientus. Išmaišom. Užverdam ir pamaišydami apie 5 min. pakaitinam kol padažas sutirštės (braukiant per keptuvės dugną su mentele kuriam laikui turi likti takas). Traukiam lauk ir atidedam į šalį šiltai.
-
Kepam kukuliukus
Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam kukuliukus ir kepam 20-25 min. Traukiam lauk.
Sudedam kukuliukus į pasigamintą padažą. Iš visų pusių apšlakstom išvoliojam padaže. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam kukuliukus su pasigamintu padažu su laukiniais ryžiais. Apibarstom sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Labai tinka citrina.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT