Print Options:

Azijietiški Kukuliukai

Azijietiški Kukuliukai
Time
Pasiruošimo Laikas: 20 mins Gaminimo Laikas: 40 mins Bendras Laikas: 1 hr
Porcijos 6
Ką panaudojam?
    Kukuliukai
  • 1 kg Kalakutiena (malta)
  • 2 tsp Sezamo aliejus
  • 1 cup Tarkuoti džiuvėsėliai
  • 0.5 tsp Imbiero prieskoniai
  • 2 pcs Kiaušiniai
  • 1 tsp Česnakai
  • Azijietiškas padažas
  • 150 ml Hoisin padažas
  • 80 ml Ryžių actas
  • 2.5 tbsp Medus
  • 1 tsp Česnakai
  • 1.5 tsp Sezamo aliejus
  • 1 tsp Imbierų prieskoniai
  • 60 ml Sojų padažas
  • 1 tbsp Sriracha padažas
Kaip gaminam?
  1. Pasiruošiam ingredientusPasiruošiam ingredientus

    Mėsą sumalam. Česnakus išspaudžiam. Kiaušinius išplakam.

  2. Formuojam kukuliukus

    Dideliam inde sumaišom maltą kalakutieną, sezamo aliejų, džiuvėsėlius, imbierą, kiaušinius ir kiaušinių plakinį. Viską gerai išmaišom iki vientisos masės.
    Suformuojam 40mm dydžio kukuliukus.

  3. Pasigaminam padažąPasigaminam padažą

    Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Įstatom ketaus keptuvė. Supilam visus padažo ingredientus. Išmaišom. Užverdam ir pamaišydami apie 5 min. pakaitinam kol padažas sutirštės (braukiant per keptuvės dugną su mentele kuriam laikui turi likti takas). Traukiam lauk ir atidedam į šalį šiltai.

  4. Kepam kukuliukusKepam kukuliukus

    Kepsninę paruošiame netiesioginiam kepimui 180C temperatūroje. Sudedam kukuliukus ir kepam 20-25 min. Traukiam lauk.
    Sudedam kukuliukus į pasigamintą padažą. Iš visų pusių apšlakstom išvoliojam padaže.

  5. Pateikiam ir ragaujam!Azijietiški Kukuliukai

    Pateikiam kukuliukus su pasigamintu padažu su laukiniais ryžiais. Apibarstom sezamo sėklomis ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Labai tinka citrina.

    Skanaus! 🙂

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT

Raktažodžiai: kalakutiena,azija
Receptas Internete: https://www.gogrill.lt/receptas/azijietiski-kukuliukai/