Azijos Skonio Jautienos Troškinys
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Pasiruošiam ingredientus
Mėsa supjaustom gabaliukais. Pomidorus, bulves, morkas ir svogūnus supjaustom trikampiais. Pievagrybius supjaustom gabaliukais. Svogūnų laiškus perpjaunam per pusę. Atskirai atidedam baltesnius kotelius ir žalias viršūnes.
Žalias svogūnų laiškų viršūnes supjaustom griežinėliais. Česnakus supjaustom smulkiai. -
Apkepam mėsą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui.
Įstatom kazaną. Įpilam aliejaus ir palaukiam kol aliejus įkais iki 175-185C temperatūros.
Dalimis, kad neatšaltų kazanas, apkepam mėsą. Traukiam lauk ir atidedam į šalį. -
Apkepam grybus
Įpilam aliejaus. Suberiam pievagrybius. Pamaišydami apkepam.
-
Apkepam svogūnus
Sudedam svogūnus. Pamaišydami apkepam kartu su pievagrybiais.
-
Viską apkepam kartu
Suberiam mėsą, svogūnų laiškų kotelius, dalį česnakų. Pamaišydami pakepam.
-
Troškinam
Supilam Miriną. Pagardinam druska. Įberiam cukraus. Sudedam pomidorų pastą. Pagardinam pipirais.
Užpilam karšto vandens, kad viską padengtų. Išmaišom.
Kazaną uždengiam. kepsninę uždarom. Oro sklendes paliekam praviras minimaliai. Viską troškinam 120-150 minučių. Tarpe patikrinam ir jei reikia dar dapailam vandens. -
Troškinam su bulvėm
Kai mėsa jau minkšta suberiam morkas ir bulves. Išmaišom. Bulvės turi beveik pilnai pasinerti skystyje.
Kazaną uždengiam. Kepsninę uždarom ir viską troškinam dar 20-30 minučių, kol bulvės ir morkos taps minkštos.
2 v.š. kukurūzų krakmolo ištirpinam šaltame vandenyje (100ml).
Krakmolo tirpinį po truputį pilam į puodą maišydami iki norimo tirštumo.
Paragaujam ar ko netrūksta. -
Pateikiam ir ragaujam!
Troškinį pateikiam apibarstydami svogūnų laiškais ir likusiais česnakais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT