Balzaminė Grill Vištiena su Cukinija
Aprašymas
Skanus ir greitai pagaminamas patiekalas puikiai tinkantis "low-carb" dietai.
Ką panaudojam?
Kaip gaminam?
-
Marinuojam vištieną
Dideliame inde sumaišom 0.25 stiklinės aliejaus, balzamiko actą ir Poppamies Original garstyčias. Sudedam vištienos gabaliukus ir gerai išmaišom, kad iš visų pusių pasidengtų. Paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 0.5-1val. arba dedam į šaldytuvą ir marinuojam iki keletos valandų.
-
Pasiruošiam ingredientus
Cukiniją supjaustom riekučių ketvirtadaliais. Pomidoriukus perpjaunam per pusę. Baziliką supjaustom smulkiai. Daržoves apšlakstom trupučiu aliejaus, pagardinam druska ir pipirais.
-
Apkepam vištieną
Paruošiam kepsninę tiesioginiam kepimui apie 200C temperatūroje. Statom groteles viršutinėje padėtyje. Kol kepsninė kaista traukiam vištieną iš marinato. Nuvalom marinato perteklių. Iš visų pusių apibarstom Tandoori Chicken prieskoniais. Dedam į kepsninę ir tiesioginėje kaitroje apkepam vištieną iš abiejų pusių po kokia 5-10min. kol matysim kad gražiai apskrudo. Traukiam lauk.
-
Viską apkepam ketaus keptuvėje
Nuleidžiam groteles, įstatom ketaus keptuvę ir įkaitinam truputį aliejaus. Sudedam apskrudintus vištienos gabaliukus. Suberiam cukiniją ir pomidoriukus. Išmaišom. Dar truputį pagardinam druska ir pipirais. Keletą minučių pamaišydami pašildom. Keptuvę išimam ir atidedam į šoną.
-
Kepam netiesioginėje kaitroje
Į kepsninę įdedam deflektorių, atidarom oro sklendes ir palaukiam kol temperatūra pakils iki 200C. Grąžinam keptuvę, uždarom kepsninę ir netiesioginėje kaitroje kepam apie 15-20 minučių, kol vištiena pilnai iškeps, pomidoriukai išleis savo sultis ir daržovės truputį apkeps.
-
Pateikiam ir ragaujam!
Užbarstom tarkuotu parmezanu ir bazilikais.
Skanaus! 🙂
...
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/116160767252373