Balzaminės vištų blauzdelės su keptomis rausvomis bulvytėmis Forneza krosnyje
Ka panaudojam?
Kaip gaminame?
-
Marinuojame
Dideliam inde sumaišom balzamico actą, medų, garstyčias, išspaudžiam česnakus, padruskinam ir papipirinam. Sudedam vištienos blauzdeles, gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 0.5-1val.
-
Pasiruošiame ingredientus
Susmulkinam 1 v.š. švž. Rozmarino. Bulves nuplaunam ir su lupena supjaustom į 1.5-3cm dydžio kubelius. Suberiam į indą, apšlakstom aliejumi, užbarstom smulkintu rozmarinu, padruskinam, papipirinam. Išmaišom. Atidedam į šalį.
-
Paruošiame Forneza krosnį
Forneza paruošiame kepimui 250-300C temperatūroje. Palaukiam 15-20min. kad akmuo pilnai įkaistų. Į keptuvę įpilam truputį aliejaus, įstatom į krosnį ir palaukiam kol įkais.
-
Pakepam blauzdeles
Sudedam vištų blauzdeles ir iš visų pusių po keletą minučių apskrudinam. Keptuvę su blauzdelėm traukiam lauk.
-
Kepam bulves ir blauzdeles
Tarp blauzdelių suberiam bulves. Keptuvę uždengiame aliuminio folija. Ugnį prisukam iki pusės. Grąžinam į krosnį ir kepam 40-60 min kol bulvės taps minkštos. Patikrinam su mediniu iešmeliu. Kas 15-20 min. keptuvė apsukam kad vienodai iškeptų.
Nuimam foliją. Dar kartą patikrinam bulvių minkštumą. Keptuvę grąžinam į krosnį ir kepam dar keletą minučių. Tarpe apsukam. -
Pateikiam ir ragaujam!
Pateikiam apibarstydami smulkintais krapais.
Skanaus!
...
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/