Balzaminės vištų blauzdelės su keptomis rausvomis bulvytėmis Forneza krosnyje

pinit View Gallery 5 photos

Balzaminės vištų blauzdelės su keptomis rausvomis bulvytėmis Forneza krosnyje

Pasiruošimo Laikas 80 mins Gaminimo Laikas 60 mins Bendras Laikas 2 hrs 20 mins
Porcijos: 5

Ka panaudojam?

Kaip gaminame?

  1. Marinuojame

    Dideliam inde sumaišom balzamico actą, medų, garstyčias, išspaudžiam česnakus, padruskinam ir papipirinam. Sudedam vištienos blauzdeles, gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 0.5-1val.

  2. Pasiruošiame ingredientus

    Susmulkinam 1 v.š. švž. Rozmarino. Bulves nuplaunam ir su lupena supjaustom į 1.5-3cm dydžio kubelius. Suberiam į indą, apšlakstom aliejumi, užbarstom smulkintu rozmarinu, padruskinam, papipirinam. Išmaišom. Atidedam į šalį.

  3. Paruošiame Forneza krosnį

    Forneza paruošiame kepimui 250-300C temperatūroje. Palaukiam 15-20min. kad akmuo pilnai įkaistų. Į keptuvę įpilam truputį aliejaus, įstatom į krosnį ir palaukiam kol įkais.

  4. Pakepam blauzdeles

    Sudedam vištų blauzdeles ir iš visų pusių po keletą minučių apskrudinam. Keptuvę su blauzdelėm traukiam lauk.

  5. Kepam bulves ir blauzdeles

    Tarp blauzdelių suberiam bulves. Keptuvę uždengiame aliuminio folija. Ugnį prisukam iki pusės. Grąžinam į krosnį ir kepam 40-60 min kol bulvės taps minkštos. Patikrinam su mediniu iešmeliu. Kas 15-20 min. keptuvė apsukam kad vienodai iškeptų.
    Nuimam foliją. Dar kartą patikrinam bulvių minkštumą. Keptuvę grąžinam į krosnį ir kepam dar keletą minučių. Tarpe apsukam.

  6. Pateikiam ir ragaujam!

    Pateikiam apibarstydami smulkintais krapais.

    Skanaus!

...

Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/

Raktažodžiai: vištiena,Forneza

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *