Dideliam inde sumaišom balzamico actą, medų, garstyčias, išspaudžiam česnakus, padruskinam ir papipirinam. Sudedam vištienos blauzdeles, gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 0.5-1val.
Susmulkinam 1 v.š. švž. Rozmarino. Bulves nuplaunam ir su lupena supjaustom į 1.5-3cm dydžio kubelius. Suberiam į indą, apšlakstom aliejumi, užbarstom smulkintu rozmarinu, padruskinam, papipirinam. Išmaišom. Atidedam į šalį.
Forneza paruošiame kepimui 250-300C temperatūroje. Palaukiam 15-20min. kad akmuo pilnai įkaistų. Į keptuvę įpilam truputį aliejaus, įstatom į krosnį ir palaukiam kol įkais.
Sudedam vištų blauzdeles ir iš visų pusių po keletą minučių apskrudinam. Keptuvę su blauzdelėm traukiam lauk.
Tarp blauzdelių suberiam bulves. Keptuvę uždengiame aliuminio folija. Ugnį prisukam iki pusės. Grąžinam į krosnį ir kepam 40-60 min kol bulvės taps minkštos. Patikrinam su mediniu iešmeliu. Kas 15-20 min. keptuvė apsukam kad vienodai iškeptų.
Nuimam foliją. Dar kartą patikrinam bulvių minkštumą. Keptuvę grąžinam į krosnį ir kepam dar keletą minučių. Tarpe apsukam.
Pateikiam apibarstydami smulkintais krapais.
Skanaus!
Daugiau fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/