Viskas gaminasi greitai ir paprastai vienoje ketaus keptuvėje 🙂
Dideliam inde sumaišom balzamico actą, medų, garstyčias, išspaudžiam česnakus, padruskinam ir papipirinam. Sudedam vištienos blauzdeles, gerai išmaišom ir paliekam marinuotis kambario temperatūroje apie 0.5-1val.
Susmulkinam 1 v.š. švž. Rozmarino. Bulves nuplaunam ir su lupena supjaustom į 1.5-3cm dydžio kubelius. Suberiam į indą, apšlakstom aliejumi, užbarstom smulkintu rozmarinu, padruskinam, papipirinam. Išmaišom. Atidedam į šalį.
Kepsninę paruošiam tiesioginiam kepimui, įstatom ketaus keptuvę ir įkaitinam truputį aliejaus. Sudedam vištų blauzdeles ir iš visų pusių po keletą minučių apskrudinam. Keptuvę su blauzdelėm traukiam lauk.
Į kepsninę įdedam deflektorių, grąžinam ketaus keptuvę, suberiam bulves ir paskirstom tarp blauzdelių. Ant viršaus užmetam porą šv. Rozmarino šakelių ir netiesioginėje kaitroje apie 220C temperatūroje kepam apie 20-40min. kol bulvės taps minkštos. Bulvių minkštumą patikrinam su mediniu iešmeliu.
Pateikiam apibarstydami smulkintais krapais ir tarkuotu Parmezano sūriu.
Skanaus! 🙂
Daugiau Fotografijų ir receptų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/137473441787772