Befstrogenas (Beef Stroganoff)
Aprašymas
Ką panaudojam?
Ką panaudojam befstrogenui?
Ką panaudojam bulvių košei?
Kaip gaminam?
Kaip gaminam befstrogeną?
-
Pasiruošiam ingredientus
Jautieną supjaustom juostelėmis SKERSAI skaidulų. Svogūnų žiedus supjaustom į keturias dalis.
-
Apkepam mėsą
Kepsninę paruošiame tiesioginiam kepimui. Dedam ketaus keptuvę ir labai gerai įkaitinam aliejų. Kad neatšaltų keptuvė, dalimis, iš visų pusių apkepam jautienos juosteles, bet ne per ilgai, kol apskrus. Išimam į indą. Jei indo dugne susikaupė mėsos sulčių ar aliejaus, tai supilam atgal į keptuvę.
-
Apkepam svogūnus
Keptuvę palaikom lauke, kad truputį atvėstų. Kol vėsta keptuvė ir kepsninę palaikom uždarytom sklendėm, kad užgesinti ugnį ir sumažinti kaitrą. Grąžinam atvėsusią keptuvę atgal į kepsninę ir ištirpinam sviestą. Suberiam svogūnus. Pamaišydami apkepam iki kol suminkštės ir truputį apskrus. Suberiam miltus ir pamaišydami apkepam 1.5-2 minutes.
Svogūnus patraukiam į keptuvės šoną. Tuščioje keptuvės pusėje pamaišydami apkepam pomidorų pastą. Sumaišom su svogūnais.
-
Padarom padažą ir grąžinam mėsą
Supilam grietinę. Išmaišom iki vientisos spalvos. Įpilam truputį karšto vandens. Pamaišom. Jei reikia dar įpilam karšto vandens ir pamaišom, kol kiekis ir konsistencija bus tinkama. Padruskinam, papipirinam. Grąžinam mėsą. Išmaišom.
-
Troškinam
Keptuvę uždengiam. Neaukštoje temperatūroje, uždengtoje kepsninėje su uždengtomis visomis oro sklendėmis, patroškinam. Paragaujam mėsą. Jei dar ne minkšta, uždengtoje keptuvėje troškinam dar 5 min. Ir taip troškinam, kas 5 minutes patikrindami mėsos minkštumą, tol kol mėsa taps minkšta ir irstanti burnoje. Jei kepimo metu trūksta skysčio, įpilam karšto vandens. Jei matome kad kepsninė per daug atšalo, tai galima truputį pradaryti oro sklendes. Paragaujam. Jei reikia dar padruskinam, papipirinam. Nuimam keptuvę.
Kaip gaminam bulvių košę?
-
Bulves perpjaunam į keturias dalis ir išverdam, padruskinam. Atidedam į šalį.
-
Ant silpnos kaitros dedam gilų kepimo indą ar keptuvę ir supilam grietinėlę, įmetam sūrį su mėlynuoju pelėsiu. Maišydami ištirpinam sūrį.
-
Į išvirtas bulves įdedam gabaliuką sviesto ir grūstuve sugrūdam bulves. Įpilam grietinėlę su ištirpintu sūriu. Intensyviai išmaišom.
Pateikiam ir ragaujam!
...
Daugiau fotografijų rasite mūsų Facebook puslapyje: https://www.facebook.com/GoGrill.LT/posts/111811557687294